Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

Superfoods

10 superfoods die je metabolisme versnellen

Om af te vallen moet je consistent zijn en de focus volledig op je voeding houden. Dat neemt niet weg dat er ook voeding is die je metabolisme een kleine boost kan geven. Een snellere stofwisseling helpt je in het verbranden van net iets meer vet en gewicht maar helpt ook met het verteren van voedsel.

 

Voordelen van een snellere stofwisseling:

  • Verbetert je immuunsysteem
  • Helpt om gewicht kwijt te raken
  • Heeft een positief effect op de huid
  • Je hebt meer energie

Dagelijkse beweging en genoeg slaap zijn dingen die ook zeker helpen wanneer het gaat om gewicht verliezen. Echter kan het toevoegen van gezonde voeding ook nog eens een goede boost aan jouw metabolisme geven. Hieronder staat een lijst van voeding die hierin ondersteunen.

1. Gedroogd fruit

Gedroogd fruit is een bron van energie. Noten zoals walnoten, amandelen, pistache en Braziliaanse noten hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Amandelen zijn een goede bron van goede vetzuren die je metabolisme verhogen. Een handje met gedroogd fruit bevat een hoop vitamine-E (anti-oxidant) en zijn een goede bron van vezels die je een meer voller gevoel geven.

2. Havermout

Havermout bevat oplosbare en onoplosbare vezels. Onoplosbare vezels hebt met het bestrijden van kanker-producerende cellen en helpt het lichaam met het bestrijden van afvalstoffen. Oplosbare vezels verlagen het LDL cholesterol niveau (slecht) zonder het goede HDL cholesterol niveau aan te tasten. Volgens een studie hebben mensen die veel havermout eten minder kans op hartziekte. Eén kom met havermout bevat ijzer, zink, vitamine-E, koper, en magnesium.

3. Eiwit

Het eiwit van je ei is zeker een must om in je dieet te behouden. Het bevat een hoop aminozuren die jouw stofwisseling een lange tijd bezig houden. Ook bevat het vitamine-D en een hoop eiwitten wat zorgt voor spieropbouw.

4. Koffie en groene thee

Cafeïne geeft jouw lichaam, hersenen en metabolisme een veel betere en gezondere manier dan dat suiker doet. Groene thee is ook nog eens een hele goede bron van anti-oxidanten zoals polyfenolen die ervoor zorgen om het lichaam te stimuleren om de vet reserves te gebruiken.

5. Groene groentes

Groene groentes zijn misschien wel het hoogste in vitamines en mineralen wanneer het gaat om een gezonde voeding. Het mooie is dat je er ook nog eens oneindig veel van kan eten omdat het erg weinig calorieën bevat. Groentes beschermen je ook nog eens tegen allerlei ziektes en verhoogd het immuunsysteem.

6. Pure chocolade

Pure chocolade bevat cafeïne die jouw metabolisme net iets sneller laat werken. Ook bevat pure chocolade een hoop vitamine en mineralen die jouw lichaam gezond houden. Het is aan te raden om per dag 1-2 (20 gram) stukjes chocolade te eten om jouw gezondheid optimaal te houden.

7. Water

Water word vaak onderschat wanneer het gaat om gewicht verliezen. Water is heel erg belangrijk omdat twee derde van ons lichaam uit water bestaat. Verschillende studies hebben aangetoond dat het drinken van water je vetverbranding versnelt en je metabolisme versnelt met 30%. Water onderdrukt ook nog eens het hongergevoel en voert gifstoffen af uit het lichaam. Het is aan te raden om 8 glazen per dag te drinken.

8. Kalkoen

Kalkoen en kip (zonder vel) zijn een goede bron van eiwitten en laag in vetten. De eiwitten helpen tevergeefs met het opbouwen van spieren en het verbranden van calorieën omdat je lichaam harder moet werken. Ook bevat magere kalkoenfilet een hoop vitamines en mineralen zoals zink, kalium, vitamine-B, B1, en B6. Al die voedingsstoffen helpen om je bloed cholesterol niveau te onderhouden en bescherm tegen hart en vaatziekte terwijl het je immuunsysteem ook nog eens verhoogd.

9. Bessen

Bessen (blauwe bessen, aardbeien, frambozen) zorgen voor een hoog gehalte in anti-oxidanten die je metabolisme versnellen. Anti-oxidanten kunnen ervoor zorgen dat vroegtijdige veroudering tegen word gegaan, het bestrijden/tegengaan van kankercellen, en helpt met het sneller herstellen na een intense training.

10. Volle granen

Volle granen helpen je om meer vet te verbranden. Dit is door de extra moeite dat het lichaam moet doen om de granen af te breken. Granen zijn rijk aan voedingsvezels, koolhydraten, en essentiële vitamines en mineralen die nodig zijn door het lichaam.

 

Conclusie

Al deze voedingsmiddelen zorgen voor wat extra energie voor het lichaam. Houd er rekening mee dat je niet alleen deze voedingsmiddelen hoeft te eten maar dat je ze gewoon in je dieet of huidige eetpatroon toevoegt. Het versnellen van je metabolisme gebeurt niet in één nacht. Je zult er dus wat extra moeite in moeten stoppen met wat dagelijkse beweging.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.