Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

zorgverzekering

Is een aanvullende verzekering interessant voor mij?

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering te hebben. Dit is de basisverzekering, iedereen betaald daar ongeveer rond de 100 euro voor per maand. Bij deze verzekering heb je recht op alle basiszorg. Als je verwacht weinig kosten te maken is deze zorgverzekering perfect. Als je dit jaar verwacht veel kosten te maken is een aanvullende verzekering interessant voor jou. Als je bijvoorbeeld moet revalideren bij een fysiotherapeut kan dit op den duur veel geld kosten. Met een aanvullende verzekering ben je voor het grootste gedeelte gedekt voor de kosten. 

Hoe werkt een aanvullende verzekering? 

Als je ervoor kiest om een aanvullende verzekering te nemen heb je recht op veel meer zorg. Een groot gedeelte van de gemaakt kosten worden vergoed door je zorgverzekeraar. Bij deze verzekering heb je ook meer keuze. Als je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van een privékliniek is dit ook mogelijk. Je moet dan vaak wel een wat groter gedeelte zelf betalen, maar je zorgaanbieder vergoedt het grootste gedeelte.  

Wat zijn de voordelen van een aanvullende verzekering? 

Een aanvullende verzekering heeft zo zijn voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. 

  • Als je dit jaar veel zorg nodig hebt ben je goedkoper uit met een aanvullende verzekering. 
  • Mocht je onverwachts iets overkomen ben je altijd gedekt voor alle kosten. 
  • Persoonlijke voorkeur voor een bepaalde zorginstelling? Met een aanvullende verzekering heb je deze vrijheid. 

Waar ben ik het goedkoopst uit? 

Bij een zorgverzekering wil je natuurlijk niet te veel betalen. Om erachter te komen wat de goedkoopste zorgverzekering is moet je deze vergelijken. Elk jaar kun je in november en december overstappen naar een andere zorgverzekering. Veel mensen doen dit ook, want het scheelt toch weer een paar tientjes op jaarbasis.  

Tot slot 

Een zorgverzekering kiezen kan soms nog best wel lastig zijn. Op internet zijn er veel sites waar je alle zorgaanbieders met elkaar kunt vergelijken. Als je verwacht veel zorgkosten te maken is een aanvullende verzekering een goede keuze. Zorgkosten kunnen namelijk erg duur uitvallen. Het is dus niet erg om elke maand iets meer te betalen. Als je nooit ergens last van hebt kun je beter een basisverzekering houden. 

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.