Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

alternatieven om angst te verminderen

Alternatieven voor anti-angst medicijnen

Angststoornissen zijn enkele van de meest voorkomende geestelijke gezondheidsproblemen. Ongeveer 28,8% van de volwassenen zal in hun leven een vorm van angst ervaren. Vaak is de eerste stap voor de behandeling van angststoornissen voorgeschreven medicatie zoals Xanax.

Hoewel medicatie zeer nuttig kan zijn, zijn er verschillende redenen waarom u mogelijks meer alternatieven manieren wil proberen:

 • U hebt de neiging om meer natuurlijke oplossingen te verkiezen.
 • U wilt een aantal alternatieve methoden uitproberen voordat u de overgang maakt naar medicijnen.
 • Angstmedicatie heeft onvoldoende voor u gewerkt of heeft geleid tot te veel bijwerkingen.
 • U hebt een geschiedenis van verslaving en bent bezorgd over het nemen van medicijnen die verslavend kunnen werken.

Wat de reden ook mag zijn – waarschijnlijk bent u op zoek naar een meer holistische benadering of alternatieve manier voor de behandeling van angstklachten.

In dit artikel zal online apotheek zowel natuurlijke manieren, traditionele en alternatieve therapieën, alsook geneesmiddelen voorstellen die soms voor de behandeling van angst- en/of paniekstoornissen worden gebruikt. Voordat u een van de onderstaande technieken uitprobeert, is het belangrijk dat u uw symptomen en behandelplan met een professional bespreekt. Misschien wilt u er ook zeker van zijn dat er geen medische oorzaken ten grondslag liggen aan uw angst, zoals hyperthyreoïdie of hypoglykemie.

Veranderingen in de levensstijl

Het beste bij het zoeken naar een natuurlijke oplossing voor het verminderen van angst is het beoordelen van uw gedrag en daarop enkele aanpassingen te maken in uw huidige levensstijl. Hier zijn enkele vragen die u zichzelf kunt stellen om te zien welk huidig gedrag kan bijdragen aan uw angst:

Hebt u veel lichamelijke activiteit of doet u regelmatig aan lichaamsbeweging? Meer en meer onderzoek toont aan dat meer beweging helpt om stress en angst te verminderen.

Hoeveel slaap krijgt u per nacht en wat is de kwaliteit van die slaap? Hoe minder uren u slaapt per nacht en hoe vaak deze verstoord wordt, hoe meer gevoelig u bent voor symptomen van angst. Het leren van een goede slaaphygiëne kan u helpen u algemeen beter te voelen en maakt het minder waarschijnlijk dat sommige van uw symptomen aan de oppervlakte komen.

Wat is uw huidige dieet? Het eten van meer groenten en fruit en het verminderen van geraffineerde suikers en verwerkt voedsel kan het algemene welzijn verhogen en het gevoel van angst verminderen.

Gebruikt u substanties die uw angst kunnen verhogen? Probeer nicotine, alcohol en cafeïne te verminderen om de symptomen van angst te helpen voorkomen.

Hoewel deze veranderingen in levensstijl zeker kunnen helpen en over het algemeen worden aanbevolen als onderdeel van een behandelplan, kunnen deze wijzigingen, als u worstelt met een gediagnosticeerde angststoornis, op zichzelf onvoldoende zijn en kunnen ze waarschijnlijk het beste worden gebruikt als onderdeel van een totaalpakket.

Natuurlijke geneesmiddelen

Samen met alle veranderingen in levensstijl die u hebt aangenomen, zijn er nog tal van voedingssupplementen, voedingsstoffen, aminozuren en botanische geneesmiddelen die volgens sommigen kunnen helpen om een gevoel van rust en ontspanning in uw leven te brengen. Houd er rekening mee dat sommige van deze voedingssupplementen zeer gevaarlijke reacties kunnen hebben met sommige voorgeschreven medicijnen zoals benzodiazepines, en er kunnen enkele contra-indicaties van toepassing zijn op u als individu. Het is altijd het beste om een van deze alternatieve geneesmiddelen toe te voegen aan uw behandeling onder begeleiding van uw arts.

Aminozuren.Ze bestaan als groep uit een gevarieerde set van organische moleculen. Tot deze groep behoren de proteïnogene aminozuren, die de bouwstenen vormen van elk eiwit in ons lichaam. Bovendien zijn er verschillende aminozuren die verband houden met het verminderen en van angst (hoewel deze effecten ter discussie staan; het definitieve bewijs van hun werkzaamheid of het ontbreken daarvan kan worden aangetoond door middel van meer rigoureus wetenschappelijk onderzoek). Ze omvatten onder meer:

 • Gamma-aminoboterzuur (GABA). Dit aminozuur werkt als een remmende neurotransmitter in de hersenen en kalmeert de hersenen om zo uw angst te verminderen. Sommige voorgeschreven medicijnen tegen angst zoals diazepam werken door de GABA-activiteit te verhogen. U kunt GABA als een voedingssupplement gewoon zonder recept kopen.
 • L-Theanine. Dit aminozuur, wat kan gevonden worden in groene thee, remt de effecten van glutamaat (een prikkelende neurotransmitter in de hersenen) en stimuleert de productie van GABA om een algeheel gevoel van rust en ontspanning te creëren.
 • 5-hydroxytryptofaan (5-HTP). Dit aminozuur wordt omgezet in serotonine, een neurotransmitter die vaak wordt vaak gezien als stemmingsregulator. In theorie kunnen supplementen die dit aminozuur bevatten, bijdragen tot het verminderen van angst door het verhogen van het serotoninegehalte in de hersenen. Het is echt belangrijk om te onthouden dat te veel serotonine een levensbedreigende aandoening kan veroorzaken die het serotoninesyndroom wordt genoemd, dus u mag dit supplement zeker niet innemen als u iets anders gebruikt dat uw serotoninegehalte verhoogt.

Andere vitaminen en kruiden

Er zijn een aantal andere vitaminen en kruiden die u kunnen helpen om uw angst op een natuurlijke wijze te verminderen:

 • Magnesium: Magnesium tekorten zijn geassocieerd met angst, dus het nemen van een supplement voor dit mineraal kan helpen bij het verlichten van uw symptomen.
 • Omega-3 vetzuren: Deze zuren, gevonden in visolie, kunnen helpen om de angst te verminderen wanneer ze als supplement worden ingenomen.
 • Inositol: Deze vitamine-achtige stof met een chemische structuur die lijkt op glucose kan een gunstig effect hebben, vooral bij paniekaanvallen.
 • Passiebloem: Deze plant kan worden genomen als een voedingssupplement of worden geconsumeerd als thee vanwege de anxiolytische effecten. De werkingswijze is niet volledig bekend, maar kan een modulatie van het GABA-systeem inhouden.
 • Valeriaan: Deze kruidenremedie wordt vaak genomen als remedie tegen zowel angst als slapeloosheid.

Zoals u kunt zien zijn er veel verschillende wegen die u kunt bewandelen voor de behandeling van uw angst, en het verkennen van een aantal van deze alternatieven voor angstmedicatie kan u voorzien van benaderingen die niet hetzelfde verslavingspotentieel en bijwerkingen als bepaalde medicijnen op recept. Als deze technieken niet helpen om uw angst weg te nemen, zorg er dan voor dat u het probleem opnieuw met uw arts bespreekt. Medicatie kan in sommige situaties nodig zijn waar de symptomen bijzonder hardnekkig of ernstig zijn. Vergeet niet dat zelfs als u angstmedicatie moet gebruiken, u nog steeds een therapie en alternatieve behandelingen kunt gebruiken ter verlichting van uw symptomen.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.