Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

Afslanken Nederland

Gezonde voeding en supplementen: een ijzersterke combinatie

Steeds meer mensen richten zich op het aanpassen van hun dieet in positieve zin. Ben jij één van hen? Goed zo! Want de juiste voeding kan als hét fundament van een goede gezondheid gezien worden. Jouw lichaam heeft immers iedere dag voldoende essentiële voedingsstoffen nodig.

Daarbij kun je denken aan mineralen, vitaminen, aminozuren, eiwitten, en tal van andere stoffen. Alle dragen ze bij aan een gezond en vitaal leven. Het kan echter voorkomen dat jouw lichaam niet voldoende voedingsstoffen uit jouw dieet kan halen. In dat geval bieden de juiste supplementen voor velen de oplossing.

Met andere woorden, de combinatie tussen gezonde voeding en supplementen leidt bij tal van mensen tot een verbetering van hun gezondheid. Meer daarover lees je in dit artikel.

 

De voordelen van een gevarieerd dieet bestaande uit gezonde voeding

We hebben bovenstaand al beschreven dat een gevarieerd dieet – bestaande uit gezonde voedingsmiddelen – als de basis van een gezond leven aangemerkt kan worden. Er zijn namelijk ontzettend veel lichaamsprocessen die voedingsstoffen nodig hebben om goed te kunnen blijven functioneren.

Wanneer je jouw dieet verrijkt met voldoende gezonde voeding, dan is de kans groot dat jouw lichaam genoeg essentiële voedingsstoffen tot zich kan nemen. Zo zitten er veel vitaminen in bijvoorbeeld avocado’s (B vitaminen), broccoli (vitamine A) en vis (vitamine D en E).

Daarnaast zou een gevarieerd en gezond dieet idealiter voedingsmiddelen moeten bevatten die rijk aan mineralen zijn. Daarbij kun je denken aan noten (calcium en koper), groene bladgroenten (calcium en zink) en vlees (ijzer). Maar dat is niet alles…

Tevens zijn eiwitrijke voedingsmiddelen (zoals kip en eieren) geschikt om jouw lichaam een handje te helpen bij het herstellen van sporttrainingen en andere zware lichamelijke activiteiten. Op die manier kunnen blessures dankzij voeding voorkomen worden en zul je jezelf energieker voelen, aangezien eiwitten er mede voor zorgen dat jouw lichaam in topconditie blijft.

Toch kan het gebeuren dat je één of meerdere voedingsstoftekorten oploopt. Daar kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Intensief sporten, ouderdom, een verstoorde darmbalans: enkele van de vele factoren die kunnen leiden tot een tekort aan voedingsstoffen. Lees verder om erachter te komen hoe supplementen jou in dat geval kunnen helpen.

 

Voedingsstoftekorten voorkomen of bestrijden met supplementen

Voel je jezelf de laatste tijd moe en futloos, en zit je niet lekker in je vel? Dan is het verstandig om een bezoek aan de huisarts te brengen. Hij of zij kan jouw bloedwaarden controleren, zodat een tekort aan één of meerdere voedingsstoffen inzichtelijk gemaakt of uitgesloten kan worden.

Heb je ergens een tekort aan? Dan is het raadzaam om met een medisch specialist, zoals een voedingsdeskundige (diëtist), te bespreken of je baat zou hebben bij het gebruik van bepaalde supplementen. De juiste voedingssupplementen kunnen immers gericht en snel voedingsstoftekorten bestrijden of verminderen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat supplementen nooit ter vervanging van een gezond en gevarieerd dieet gebruikt mogen worden. Oftewel, ze dienen enkel ter aanvulling op gezonde voeding. Desalniettemin kun je bepaalde soorten supplementen preventief gebruiken.

Denk daarbij aan eiwitshakes voor fanatieke sporters of een multivitamine voor het geven van een boost aan jouw immuunsysteem. Sommige supplementen kunnen dus preventief in plaats van reactief gebruikt worden. Op die manier ontstaat er een ijzersterke combinatie tussen jouw voeding en de supplementen die je gebruikt!

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.