Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

noten

Hier moet je op letten wanneer je noten eet

Vaak krijg ik de vraag of noten gezond zijn. Mijn antwoord daarop is altijd ja, mits je de juiste noten en de juiste hoeveelheid consumeert. Ongezouten noten (en het liefst ook ongebrand of geroosterd) zijn het gezondst. Hierbij blijven de meeste vitamines, mineralen en antioxidanten bewaard. Je kunt noten zo uit de hand eten, maar ook verwerken in allerlei lekkere gerechten. Meer weten over waar je op moet letten bij het eten van noten? Lees dan verder!

Welke noten eet je?

We weten dat onbewerkte noten het meest gezond zijn, maar welk type noten zijn het gezondst? Dit hangt van je doel af. Wanneer je wilt afvallen kun je bijvoorbeeld het beste paranoten, pecan noten, macadamia noten en pistachenoten laten staan. Deze noten zijn wel gezond qua voedingswaarden, maar bevatten ook veel calorieën. Walnoten, amandelen en cashewnoten bevatten minder calorieën. Ook deze noten bevatten veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Walnoten, cashewnoten of gezonde amandelen kopen is dus de betere keuze wanneer je aan het lijnen bent.

Hoeveel noten eet je?

Hoewel noten heel gezond zijn, is te veel van iets nooit goed. Dit is bij noten niet anders. Het voedingscentrum raadt aan om een handjevol noten per dag te eten. Ongezouten en onbewerkte noten welteverstaan. Een handjevol noten betreft ongeveer 30 gram. Dit is dus de aanbevolen hoeveelheid per dag. Eet je op dagelijkse basis structureel meer dan dat, dan kan dat juist weer ongezond zijn.

Waar koop je noten?

Er zit een wereld van verschil tussen goedkope huismerk noten van de supermarkt en noten van een speciaalzaak. Niet alleen qua versheid, smaak en structuur, maar ook qua voedingswaarden. De goedkopere noten zijn vaak al lang onderweg en zijn daardoor voedingswaarden verloren. Je doet er dan ook goed aan om deze aan te schaffen bij een notenboer, bijvoorbeeld door noten te kopen bij Tres Bien. Zo ben je verzekerd van verse noten van kwaliteit.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.