...

Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

gehoorschade

Hoe kun je het beste gehoorschade voorkomen?

 

Gehoorschade is vaak blijvend. Het zou jammer zijn als je op jonge leeftijd al gehoorschade op gaat lopen. Zo moet je het geluid van de zee missen of het geluid van de nieuwe formule 1 auto’s. Maar hoe ga je schade aan gehoor voorkomen? Ten eerste is het handig om gehoorbescherming te dragen. Niet alleen zorgt gehoorbescherming voor het beschermen van je gehoor, maar het vermindert ook de kans op tinnitus. Gehoorbescherming kunnen bijvoorbeeld oordoppen zijn. Deze oordoppen kunnen speciaal gemaakt zijn voor bijvoorbeeld festivals. Ook voor de bouwmarkt zijn er oorbeschermers. Dit zijn hele goede oorkleppen die je op kunt zetten. Deze oordoppen en oorkleppen kosten natuurlijk wel geld, maar de kosten van een gehoorapparaat die je nodig zou hebben als je gehoorschade oploopt, zijn nog veel hoger.

 

De kosten van een gehoorapparaat

De kosten van een gehoorapparaat kunnen zo hoog worden als je zelf wilt. Ten eerste moet je rekening houden met het type gehoorapparaat dat je koopt. Zo kost een gehoorapparaat dat wordt verzekerd door de zorgverzekering een stuk minder. Dit zijn dan ook adequate gehoorapparaten. Ook moet je er wel rekening mee houden dat je jouw eigen risico kwijt kan raken. Als je bijvoorbeeld een gehoorapparaat wilt hebben die oplaadbaar is, dan betaal je zo €149,50 extra. Wil je liever een premium gehoorapparaat, dan vervalt vaak de vergoeding van de verzekeraar. Echter krijg je dan wel een apparaat dat meer compleet is en zorgt voor een betere luisterervaring.

 

Soorten gehoorbescherming die je kunt gebruiken

Om schade aan gehoor voorkomen, kan je dus gehoorbescherming gebruiken. Hierdoor bespaar je de kosten van een gehoorapparaat. Zoals eerder verteld zijn er oordoppen die speciaal zijn gemaakt voor festivals of voor de bouw. Ook zijn er gehoorbeschermers tegen muziek, werk of hobby. Schade aan gehoor voorkomen kan ook tijdens sport. Zo zijn er bijvoorbeeld zwemdoppen die ervoor zorgen dat er geen water in je oor kan komen. Ook zijn er voor het vliegen oordoppen zodat jij minder last hebt van de luchtdrukverschillen. Verder zorgen veel producenten ervoor dat de doppen lekker in je oren zitten, door ze lekker zacht of wat harder te maken.

 

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.