Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

Suppletie-extra-vitaminen-noodzakelijk

Is suppletie van extra vitaminen noodzakelijk?

Zijn supplementen noodzakelijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen? Een goede vraag die veel mensen zichzelf weleens stellen. Wellicht ben jij één van hen. Dat is niet verwonderlijk, aangezien supplementen tegenwoordig niet meer weg te denken zijn uit de schappen van fysieke en online gezondheidswinkels.

We vertellen je graag meer over dit onderwerp. Lees verder om antwoord te krijgen op de vraag of voedingssupplementen een effectieve en gezonde manier zijn om jouw vitamineniveaus aan te vullen en op peil te houden.

Voldoende vitaminen binnenkrijgen voor een goede gezondheid

Er zijn tal van vitaminen die je nodig hebt om zowel mentaal als fysiek goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Het ene soort vitamine kun je in jouw lichaam opslaan, terwijl het andere type vitamine – wanneer je er teveel in één keer van binnenkrijgt – via je urine jouw lichaam verlaat.

De meeste mensen die in Nederland wonen, krijgen via hun voeding voldoende vitaminen binnen. Dat is een positief gegeven, omdat een gevarieerde en gezonde voeding als basis zou moeten dienen voor een goede gezondheid. Met andere woorden, het op peil houden van jouw vitamineniveaus zou idealiter door middel van jouw dieet moeten plaatsvinden. 

Toch lukt het lang niet iedereen om voldoende vitaminen met gebruikmaking van hun dieet binnen te krijgen. Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten, waarbij je kunt denken aan een moe en een futloos gevoel, maar alsmede aan levensbedreigende gezondheidsproblemen, zoals hart- en nierfalen.

Wanneer je bemerkt dat je niet optimaal in je vel zit, is het raadzaam om contact op te nemen met een medisch specialist. Diegene kan in samenspraak met jou achterhalen of er een mogelijk vitaminetekort gelinkt kan worden aan de gezondheidsklachten die je ervaart. Als dat het geval is, kan het inzetten van de juiste supplementen een doeltreffende manier zijn om jouw vitaminetekorten te bestrijden. 

Supplementen met vitaminen ter aanvulling op jouw dieet

Stel, een vitaminetekort is vastgesteld. Dan is het zaak om zo snel mogelijk dit tekort aan te vullen en te verhelpen. Een medisch specialist zal logischerwijs handvatten bieden hoe je dit het beste kunt doen. Naar alle waarschijnlijkheid zal diegene jou wijzen op het belang van een gezond en natuurlijk dieet. 

Om echter één of meerdere vitaminetekorten snel en effectief te kunnen reduceren, kan er tevens gekozen worden voor het inzetten van voedingssupplementen. Door supplementen te gebruiken ter aanvulling op de consumptie van gezonde voeding, is de kans groot dat je jezelf binnen de kortste keren vitaler en actiever voelt.

Nu we stilgestaan hebben bij het nut van voeding én supplementen – met name wanneer het gaat om het waarborgen en het aanvullen van jouw vitamineniveaus – kan er tot slot antwoord gegeven worden op de vraag of voedingssupplementen daadwerkelijk nodig zijn.

Welnu, in principe kun je dus voldoende vitaminen binnenkrijgen middels een gevarieerd en natuurlijk dieet. Desalniettemin kan het voorkomen dat er één of meerdere vitaminetekorten optreden. In dat geval is het raadzaam om in overleg met een medisch specialist, zoals een diëtist of een huisarts, te kijken of suppletie mogelijkerwijs nuttig voor jou is. 

Kortom, supplementen zouden niet ter vervanging van gezonde voeding gebruikt moeten worden, maar dienen puur ter aanvulling op een dieet dat veel heilzame voedingsmiddelen bevat.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.