Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

natuurlijke pijnstillers

5 verrassende natuurlijke pijnstillers

Keer terug naar de natuur

Als u kiespijn, rugpijn of een ander soort pijn heeft, kan uw eerste impuls zijn om een pijnstiller zoals Tramadol te nemen. Echter is er zo een verhoogde kans op afhankelijk en bovendien komen deze geneesmiddelen met het risico op bijwerkingen, interacties met andere medicijnen. In plaats daarvan kunt u eveneens verlichting bieden bij een verscheidenheid aan natuurlijke pijnstillers.

Veel kruiden en specerijen kunnen ontstekingen en andere gerelateerde aandoeningen behandelen. Deze plantaardige opties zijn ook wel bekend als alternatieve geneeskunde. Deze omvat onder andere acupunctuur, yoga, reiki en nog zoveel meer. Als het gaat om pijnverlichting, kunt u verrast zijn van hoe middelen uit de natuur u kunnen helpen.

Wilgenschors

Mensen gebruiken al eeuwenlang wilgenschors om ontstekingen, de oorzaak van de meeste pijnen, te verlichten. De bast van de witte wilg bevat de chemische stof salicine, die vergelijkbaar is met het belangrijkste ingrediënt in aspirine.

Oorspronkelijk kauwde men op de bast zelf om pijn en koorts te verminderen. Nu wordt het verkocht als een gedroogd kruid waarvan u thee kunt zetten. Het komt ook als een vloeibaar supplement of in capsulevorm. U kunt wilgenschors gebruiken om het ongemak van hoofdpijn, lage rugpijn, osteoartritis en vele andere aandoeningen te verlichten.

Echter komt dit kruid met zijn eigen risico op bijwerkingen. Het kan maagklachten veroorzaken en uw nieren vertragen. Vandaar mag het alleen door volwassenen worden gebruikt. Net zoals het gebruik van grote hoeveelheden aspirine kan het schadelijk zijn voor kinderen.

Als u gevoelig bent voor aspirine, of andere vrij verkrijgbaar anti-inflammatoire geneesmiddelen (zoals aspirine, ibuprofen of naproxen) neemt, is het best dat u wilgenschors vermijdt. Gebruik het ook niet in combinatie met warfarine (Coumadine) of andere antistollingsbehandelingen. Salicine kan het risico op bloedingen verhogen. Praat daarom eerst met uw arts voordat u wilgenschors inneemt als u andere ontstekingsremmende of pijnmedicijnen neemt.

Kurkuma

Kurkuma is de specerij die curry zijn gele kleur en unieke smaak geeft. De samenstelling ervan bevat curcumine, een antioxidant die het lichaam helpt beschermen tegen vrije radicalen die cellen en weefsels kunnen beschadigen.

Kurkuma kan ook worden gebruikt voor de behandeling van vele aandoeningen, waaronder:

  • Indigestie
  • Zweren
  • Maagklachten
  • Psoriasis
  • Kanker

Sommige mensen met artritis wenden zich ook tot kurkuma als een natuurlijke pijnstiller omdat het helpt bij het verlichten van ontstekingen.

Kruidnagel

Hele kruidnagels worden vaak gebruikt om vlees- en rijstgerechten op te fleuren. Gemalen kruidnagel wordt gebruikt in taarten en vele andere voedingsmiddelen. Als geneesmiddel kunnen kruidnageltjes in capsule- of poedervorm worden verkregen. Ook is er kruidnagelolie verkrijgbaar.

Net als andere kruidensupplementen kunt u kruidnagel gebruiken om een breed scala aan aandoeningen te behandelen. Kruidnagel kan helpen om misselijkheid te verminderen en verkoudheid te behandelen. Ook helpt het pijnen in verband met hoofdpijn, artritische ontsteking en kiespijn te verlichten.

Een onderzoek suggereerde dat kruidnagel kan worden gebruikt om schimmelinfecties te behandelen. Echter is er verder onderzoek nodig om dit te kunnen staven.

Het werkzame bestanddeel van kruidnagel is eugenol, een natuurlijke pijnstiller die ook wordt gebruikt in sommige gels en crèmes. Het aanbrengen van een kleine hoeveelheid kruidnagelolie op uw tandvlees kan tijdelijk de kiespijn verlichten totdat u bij een tandarts kan langskomen.

Mensen met bloedingsstoornissen of die bloed verdunnende medicijnen gebruiken, moeten voorzichtig zijn met het gebruik van kruidnagelproducten. Het kan namelijk het risico op abnormale bloedingen verhogen.

Acupunctuur

Deze oude Chinese praktijk probeert pijn te verlichten door de natuurlijke energiebanen van het lichaam in evenwicht te brengen.

Hiervoor plaatsen acupuncturisten kleine, dunne naalden in uw huid. De plaats van de inbrenging is gerelateerd aan de bron van de pijn. Op basis van uw energiebanen kan een naald worden ingebracht ver van het lichaamsdeel dat pijn ervaart.

Acupunctuur kan de pijn verlichten door ervoor te zorgen dat het lichaam serotonine vrijgeeft, een chemische stof die u goed laat voelen en de pijn verlicht.

Een studie uit 2012 heeft uitgewezen dat acupunctuur heeft bijgedragen aan het verlichten van de pijn die gepaard gaat met artritis, migraine en chronische pijnen.

Warmte en ijs

Een van de meest voorkomende pijnstillers die iedereen wel in huis heeft zijn warmte en ijs. Hoewel deze behandeling misschien voor de hand ligt, is het niet voor iedereen duidelijk over wanneer ijs en wanneer warmte te gebruiken.

Het aanbrengen van een ijskompres om zwelling en ontsteking te verminderen kort nadat u een gespannen spier, pees of ligament heeft ervaren, kan verlichting brengen. Interessant is dat, zodra de ontsteking is verdwenen, warmte kan helpen de stijfheid te verminderen die gepaard gaat met verstuikingen en spanningen.

Een verkoudheidspakking die kort op het hoofd wordt gebruikt, kan ook helpen om de pijn van hoofdpijn weg te nemen.

Als u last heeft van artritis zal vochtige warmte toegepast op het getroffen gewricht meer helpen dan ijs. Vochtige warmtekompressen kunnen in de magnetron worden verwarmd en vele malen worden gebruikt, waardoor ze effectief en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Wees voorzichtig met natuurlijke pijnstillers

De hierboven beschreven natuurlijke pijnstillers kunnen alleen effectief zijn bij specifieke oorzaken van pijn. Het is mogelijk dat niet alle suggesties op deze lijst voor u werken. Deze natuurlijke alternatieven voor pijnmedicatie kunnen u echter op zijn minst een aantal opties bieden om te proberen alvorens u farmacologische pijnstillers kopen gaat.

Onthoud dat pijn een signaal is van het lichaam dat er iets mis is. Het kan tijdelijk zijn, zoals bij een gespannen spier, maar het kan ook betekenen dat u een ernstig gezondheidsprobleem hebt dat een professionele medische evaluatie nodig heeft. Aarzel daarom niet om op zoek te gaan naar een zorgverlener of apotheker om de oorzaak van uw pijn te diagnosticeren en de behandeling ervan te bespreken.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.