Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

Concentratie verbeteren

Ritalin bevordert de concentratie

Als stimulerend middel bevordert Ritalin de concentratie. Hyperactiviteit – zichtbaar zoals bij ADHD of onzichtbaar zoals bij ADD – wordt afgeremd. Om het concentratie niveau vast te houden, is het belangrijk Ritalin tijdig in te nemen.

Ritalin stimuleert en bevordert de concentratie

Soms wordt wel eens gedacht: “Hoe kan dat nou, met een stimulerend middel, ook wel wekamine (komt van ‘opwekken’) genoemd, wordt iemand toch niet rustiger?” Men verwacht juist nog meer drukte en onrust. Welnu, dit heeft te maken met het feit dat kortwerkend methylfenidaat als een van de stimulantia, werkt als een rembekrachtiger.  Het stimuleert het meest de remmende of inhiberende neuronen van het centrale zenuwstelsel.

Het middel heeft een gunstig effect op de volgende zaken: aandacht, impulscontrole, fijne motorische coördinatie, reactietijd, waarneming en geheugen, leerprestaties, contact met anderen en vermindering van agressiviteit.

Maximale concentratie bij Ritalin na 2 uur bereikt

De maximale concentratie wordt na 2 uur bereikt. Tegelijkertijd wordt het middel snel afgebroken, zodat na twee uur al de helft is omgezet. De werkingsduur is 3 –5 uur. Het is dus nodig om voordat een tablet is uitgewerkt al weer aan een nieuwe te beginnen.

Ritalin bevordert het concentratievermogen. Uit onderzoek is gebleken dat dit middel bij ruim 70 procent van de kinderen en de volwassenen met ADD een bewezen effect heeft. In tegenstelling tot ADHD – een afkorting voor “attention deficit hyperactivity disorder,” of in het Nederlands “aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit” genoemd – is ADD minder bekend. Net als bij ADHD is er sprake van een neurobiologische stoornis. Alleen is er bij ADD alleen sprake van aandachtstekortstoornis zonder de hyperactiviteit, “attention deficit disorder’’ dus.

Treden er bijwerkingen van Ritalin op, dan kan deze dosering aangepast worden. Ook als het effect van de tabletten of capsules met verlengde afgifte, laat in de middag of in de avond te vroeg verdwijnt. Mogelijk kan je arts een andere dosering voor jou bedenken, of een combinatie met kortwerkend methyldefinaat.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.