Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

https://postapotheek.com/product/tramadol/

Tramadol voor artritis: de nummer 1 voor pijnverlichting

Hoewel er een aantal medicijnen voor de verlichting van pijn op de markt zijn, kiezen steeds meer artsen ervoor om Tramadol voor te schrijven. Deze pijnstiller wordt meestal gebruikt voor de behandeling matige pijn, hoewel het ook kan gebruikt worden voor hevige pijn. Als gevolg daarvan zijn er veel verschillende gezondheid gerelateerde kwesties die waarbij dit geneesmiddel kan helpen. In dit artikel bespreken we waarom Tramadol vaak voor artritis wordt voorgeschreven en welke specifieke voordelen dit met zich kan meebrengen.

Wat is artritis?

Alvorens we verder ingaan op deze pijnstiller, is een korte introductie over artritis op zijn plaats. Eenvoudig gezegd is artritis de ontsteking en stijfheid van gewrichten. Het is echter belangrijk om op te merken dat de pijn van artritis veel heviger is dan bij andere aandoeningen. Artritis komt ook voor in verschillende gradaties. Vandaar moeten mensen met een ernstige vorm medicijnen nemen om hun leven zo normaal en productief mogelijk te maken.

Soorten artritis

Zoals gezegd, zijn er verschillende voordelen van het gebruik van Tramadol voor artritis, maar een die zeker opvalt is dat het goed werkt voor elk type van de ziekte. Veel mensen denken dat er slechts een paar soorten artritis zijn, maar in werkelijkheid zijn er meer dan 100 soorten. Houd er rekening mee dat op basis van een aantal factoren sommige mensen deze pijnstiller niet kunnen nemen voor de verlichting van de symptomen. Echter is dit eerder de uitzondering en niet de regel.

  • Artrose – Kraakbeen is een natuurlijke schokdemper voor de gewrichten, maar door artrose wordt de elasticiteit vermindert. Als gevolg hiervan kan de pijn zich buiten het bereikte gebied uitstreken.  
  • Reumatoïde Artritis – Dit is één van de meest voorkomende vormen van artritis en één waarvoor Tramadol algemeen wordt voorgeschreven. Bij dit type wordt het synoviale membraan aangevallen. Het resultaat is het extreme zwellingen die zorgen voor hevige pijnen.
  • Jonge Reumatoïde Artritis – dit is gelijkaardig aan volwassen Reumatoïde Artritis behalve dat het kinderen van 16 jaar of jonger beïnvloedt. Deze vorm kan mild of ernstig zijn. Bij extreme vormen kan het een groter aantal verbindingen beïnvloedt en zich zelfs uitspreiden tot de organen van het lichaam.
  • Infectieuze Artritis – Ook aangeduid als “Septische Artritis” is een infectie in de gewrichtsvloeistof maar ook in het gewrichtsweefsel. Vaak wordt de infectie veroorzaakt door bacteriën, hoewel het ook kan ontstaan als gevolg van een virus of schimmel. Er bestaat een risico dat de infectie zich kan verspreiden door de bloedbaan, dus naast de verlichting van pijn en stijfheid moet de infectie ook onder controle worden gebracht.

Wat is Tramadol?

Tramadol is een pijnstiller uit dezelfde familie als morfine, codeïne en oxycodone. Deze pijnstiller heeft echter een meer geringe werking en wordt gebruikt om matige tot ernstige pijn te verlichten. Het kan de pijn bij mensen verminderen doordat het de berichten van de zenuwen naar de hersenen te stopt. Tramadol werkt in de hersenen op een soortgelijke manier als morfine en verbetert de werking van bepaalde hersenchemicaliën.

Normaal kan het enkel door een arts worden voorgeschreven op recept. Echter kan u bij ons makkelijk, veilig en snel Tramadol kopen zonder recept.

Tramadol is uniek

Bij de eerste goedkeuring in 1995 werd deze pijnstiller niet beschouwd als een opiaat (zoals morfine of oxycodone), hoewel het op dezelfde manier werkt. In 2014 werd het afgewezen als gereguleerde stof. Dit betekent dat, hoewel het veel baat kan hebben in de medische zorg, het ook en potentieel voor misbruik of verslaving heeft. Een arts kan bijvoorbeeld slechts maximaal vijf navullingen voorschrijven, en een nieuw recept is elke 6 maanden vereist.

Vergeleken met andere gereguleerde stoffen ligt Tramadol aan de veiligere kant van het spectrum. Heroïne, bijvoorbeeld, heeft een veel hoger verslavingspotentieel.

Ondanks al deze bedenking blijft het één van vele gemeenschappelijke behandelingen die voor artritis en andere pijnlijke voorwaarden worden geadviseerd. Verschillende beroepsverenigingen hebben het opgenomen in hun richtlijnen als een aanbevolen geneesmiddel voor artritis

In welke vormen komt het voor?

Tramadol is ook verkrijgbaar in verschillende vormen. Met andere woorden, een persoon kan pillen, capsules en tabletten innemen, maar ook zetpillen, bruisende poeders, vloeistoffen en meer recentelijk, neussprays gebruiken. Capsules bestaan in regelmatige en verlengde afgifte. Zowel capsules en tabletten kunnen ook worden voorgeschreven met aspirine, evenals andere medicijnen.

Het voordeel van deze verschillende nemen voor iemand die Tramadol neemt voor artritis is dat het nemen van medicijnen gemakkelijker is. Iemand met een ernstige vorm van deze ziekte die extreme pijn lijdt en beperkt mobiliteit is, zou het bijvoorbeeld een uitdaging vinden om capsules en tabletten te gebruiken. Daarom kan de neusspray of het vloeistofafgiftesysteem een efficiëntere oplossing blijken.

Tramadol blijkt niet verslavend

Hoewel Tramadol hetzelfde type pijnverlichting produceert als hydrocodon en morfine, wordt het als niet verslavend beschouwd. Natuurlijk, ongeacht het type geneesmiddel, zou een individu de aanbevelingen van een arts moet opvolgen met betrekking tot de dosis. Het verschil in het gebruik van Tramadol voor artritis in vergelijking met andere medicijnen is echter dat het een persoon de broodnodige verlichting geeft die hij of zij nodig heeft, maar zonder het potentieel op verslaving.

Nieuw onderzoek

Onderzoekers van het medische tijdschrift JAMA onderzochten het risico op overlijden onder bijna 90.000 mensen een jaar na het vullen van een eerste recept voor Tramadol of een van de verschillende andere algemeen aanbevolen pijnstillers, zoals naproxen (Aleve, Naprosyn), diclofenac (Cataflam, Voltaren) of codeïne. Alle deelnemers waren minstens 50 jaar oud en hadden artrose.

Het bleek dat het voorgeschreven middel Tramadol een hoger risico op overlijden had dan de voorgeschreven ontstekingsremmers, waaronder:

  • naproxen: 2,2% van de tramadolgroep stierf vs. 1,3% van de naproxengroep.
  • diclofenac: 3,5% van de tramadolgroep is overleden vs. 1,8% van de diclofenacgroep.
  • etoricoxib: 2,5% van de tramadolgroep is overleden vs. 1,2% van de etoricoxib-groep.

Ondertussen hadden mensen die met codeïne werden behandeld een vergelijkbaar risico op overlijden als mensen die met Tramadol werden behandeld.

Door de opzet van het onderzoek konden de onderzoekers echter niet vaststellen of de behandeling met Tramadol daadwerkelijk de hogere sterftecijfers heeft veroorzaakt. De patiënten aan wie Tramadol wordt voorgeschreven, kunnen het er zelf riskanter uit laten zien dan het werkelijk is.

Alternatieven

Er zijn andere soorten pijnstillers die uw arts u kan aanbevelen om naast of in plaats van deze pijnstiller in te nemen. Fysiotherapie en psychologische therapie kunnen ook helpen bij pijnbestrijding.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.