Toont alle 2 resultaten

Ook last van acne? En weet u niet meer wat te doen tegen acne? We herkennen het! Als het lijkt alsof u ongeveer elke commercieele acne behandeling hebt geprobeerd om uw huid puistjes vrij te krijgen met weinig tot geen positieve resultaten, dan kan het tijd zijn om over te stappen naar een medicijn tegen acne. Voordat u overgaat naar acnemedicatie kopen, is het belangrijk om te begrijpen wat deze huidaandoening precies is alsook wat de oorzaken van acne en zijn opflakkeringen kunnen zijn. Duik samen met onze in deze uitgebreide gids en kom te weten wat echt helpt tegen acne.

Acne vulgaris: wat is het?

Acne is een huidaandoening die zich op verschillende manieren kan uiten. Meestal hebben mensen vooral in het gezicht, in de nek en op de schouders last van acne. Naar schatting krijgt maar liefst 85% van de mensen te maken met acne tussen het 12e en 24e levensjaar.

In de meeste gevallen gaat het hierbij om acne vulgaris, ook wel bekend als jeugdpuistjes. Hoewel deze vorm van acne natuurlijk vervelend en ontsierend is, is het een vrij onschuldige vorm die meestal geen blijvende problemen oplevert.

Er zijn echter ook diverse andere vormen van acne die meer problemen kunnen veroorzaken. Acne behandelen kan op verschillende manieren.

Oorzaken van acne: wat zijn ze?

Medisch gezien treden puistjes op wanneer de huidporiën/follikels verstopt raken. Dit betekent niet men een beperkte uiterlijke hygiene heeft, want de bron van verstopte poriën kan van binnenuit het lichaam komen (wanneer de talgklieren te veel olie produceren). Er ontstaat een puistje (waarvan er verschillende soorten bestaan) wanneer de verstopte poriën geïnfecteerd raken door de normale bacteriën die op de huid leven. De huidziekte tast vaak het gezicht aan omdat daar veel talgklieren zitten.

De oorzaken van acne kunnen zeer verschillend zijn. De talgklieren in de huid kunnen een verhoogde olieproductie hebben door veranderingen in de hormonen tijdens de puberteit. Sommige mensen ervaren dat hun puistjes na de puberteit en zelfs wanneer ze volwassen zijn niet verminderen. Echter blijft het principe dat dat de poriën verstopt raken als oorzaak van acne hetzelfde.

Wat zijn de gevolgen van acne?

Als u (veel) last hebt van acne kan dat er voor zorgen dat u zich onzeker gaat voelen. Maar liefst 90 procent van alle mensen krijgt vroeg of later te maken met deze vervelende huidaandoening. De een wat minder, de ander echter wat meer. Toch zijn er maar weinig mensen die daarbij hulp zoeken, ondanks de grote impact die het kan hebben.

Acne wilt u niet alleen zo snel mogelijk weg hebben omdat het er niet mooi uitziet, maar ook omdat het acne littekens kan veroorzaken. Vooral als u last heeft van een ernstige vorm zijn acne littekens zijn ongewoon. De puistjes gaan ooit wel weg, maar de littekens helaas niet.

De schoonheidsspecialiste of dermatoloog kan u daarom helpen om een acne medicijn te adviseren. Via onze legitieme Nederlandse apotheek kan u verschillende medicijnen tegen acne kopen.

Acne littekens verminderen

Medisch acne littekens behandelen

Peeling

Een dermatoloog kan een type peeling aanbevelen dat geschikt is voor het huidtype, de ernst van de aandoening en de littekens van een persoon.

Injecties

Injecties van corticosteroïden kunnen helpen bij de om acne littekens te verminderen als een persoon hypertrofische of keloïde littekens heeft.

De behandeling bestaat meestal uit een reeks injecties. Een dermatoloog kan deze injecties om de paar weken in zijn kantoor doen, waarbij hij de resultaten controleert.

Fillers

In sommige gevallen kunnen dermatologen het gebruik van zachtweefselvullers aanbevelen om het ontstaan van littekens te verminderen.

Dermatologen kunnen kiezen voor een vulstof die bestaat uit een product op basis van collageen, waarvoor een allergietest nodig kan zijn. Als alternatief kan het verwijderen van vet uit een ander deel van het lichaam ook een optie zijn. Ze kunnen ook andere commerciële vulstoffen gebruiken, zoals polymethylmethacrylaat (PMMA), hyaluronzuur (HA) en poly-L-lactic zuur (PLLA).

Fillers werken het beste voor atrofische littekens, maar veel daarvan zijn tijdelijk. De behandeling duurt meestal tussen 6 en 18 maanden.

Er zijn echter enkele permanente opties die een persoon kan bespreken met zijn of haar dermatoloog.

Microneedling

Microneedling is het proces van het inbrengen van kleine naaldjes in de huid rondom het litteken om het lichaam te stimuleren meer collageen te maken. Dit collageen kan de verschijning van acnelittekens verminderen door de huid glad te strijken.

Microneedling kan echter wel bijwerkingen veroorzaken. Veel mensen ervaren roodheid, pijn en ontsteking na de behandeling, maar deze effecten verdwijnen na verloop van tijd.

Laserbehandeling

De laserbehandeling komt weer op de huid terecht zonder het gebruik van chemicaliën of scrubs. Het verwijdert de bovenste laag van de huid om de jongere huidcellen eronder te onthullen, wat kan helpen om de verschijning van littekens te verminderen.

Het acne littekens laseren is echter niet voor iedereen geschikt, omdat het succes ervan vooral afhangt van de acne die een persoon heeft en zijn huidtype. De behandeling kan bij sommige mensen ook een reactie veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige huid.

Natuurlijke remedies: hoe acne littekens thuis verwijderen

Er zijn verschillende middelen tegen acne bij de apotheek beschikbaar zonder recept die mensen kunnen helpen als behandeling tegen acne alsook om acne littekens te verminderen.

Salicylzuur

Puistjes zijn veel voorkomend waarbij veel mensen last hebben van acnelittekens.

Salicylzuur is een natuurlijk voorkomende stof die vaak een ingrediënt is in tal van middelen tegen acne. Salicylzuur helpt bij het verwijderen van vuil, huidcellen en ander afval dat de poriën van de huid verstopt.

Het helpt ook de zwelling en roodheid in het gebied te verminderen, wat het ontstaan van littekens kan minimaliseren.

Salicylzuur is gunstig voor alle soorten littekens. Het is een goede aanvulling op een dagelijkse huidverzorgingsroutine voor de meeste mensen die last van puistjes hebben.

Retinoïden

Sommige actuele retinoïden kunnen helpen bij de bestrijding van littekens.

Het is belangrijk op te merken dat retinoïden de huid gevoelig kunnen maken voor de zon. Iedereen die retinoïden voor de behandeling van acne of littekens gebruikt, wordt aangeraden om een zonnebrandcrème dragen wanneer hij/zij naar buiten gaat.

Alfahydroxyzuren

Alfahydroxyzuren kunnen helpen om uw huid te ontdoen van dode huidcellen en om verstopte poriën te voorkomen. Artsen kunnen ze aanbevelen voor de behandeling van acne en het verminderen van het ontstaan van acnelittekens.

Deze zuren schrapen de buitenste laag van de huid weg om er een frisse, nieuwe huid onder te onthullen. Dit proces kan helpen bij verkleuring als gevolg van littekens.

Melkzuur

Melkzuur kan fungeren als een zachte peeling om dode huidcellen weg te trekken. Het kan helpen het verschijnen van littekens te verminderen en de algemene textuur van de huid glad te strijken.

Melkzuur kan ook helpen om donker littekenweefsel lichter te maken, hoewel het soms hyperpigmentatie veroorzaakt. Vanwege dit mogelijke nadelige effect is het het beste om producten die melkzuur bevatten te testen op een klein stukje huid voordat u ze gebruikt voor de behandeling van acne littekens.

Veel producten voor acne bevatten melkzuur. Het is ook aanwezig in verdunde appelciderazijn, wat zorgt voor een meer natuurlijke, kosteneffectieve behandeling.

Natuurlijke remedies

Veel mensen zijn op zoek naar natuurlijke remedies om acne littekens thuis te verminderen. Echter is de wetenschap achter deze remedies is onduidelijk. Sommige kunnen verdere irritatie of andere problemen veroorzaken, dus mensen moeten voorzichtig zijn met het gebruik ervan.

Tot de huismiddeltjes die mensen van oudsher gebruiken om acnelittekens te behandelen behoren:

  • Kokosnootolie
  • karitéboter
  • aloë vera-gel
  • ruwe honing
  • zuiveringszout
  • citroensap

Vormen van acne: welke zijn er?

Acne heeft diverse vormen, met altijd enkele overeenkomsten. In de meeste gevallen gaat het om kleine ontstekingen van de huid, bijvoorbeeld in de poriën of haarzakjes. Vuil hoopt zich op, waardoor onder meer bacteriën zich gaan ophopen.

Het lichaam pakt dit aan, waardoor er ook pus wordt gevormd. Dit kan u zien als een witte kop op puistjes.

Ook mee-eters vallen echter onder acne. Mee-eters zijn zwarte puntjes die mensen vaak vooral op de wangen en de neus hebben.

De oorzaken van acne kunnen divers zijn. Vaak is het echter een combinatie van factoren die leidt tot het ontstaan van deze vervelende huidziekte. Onder meer hormonen en een slechte conditie van de huid kunnen bijdragen aan het ontstaan. De hormonale invloed wordt goed duidelijk bij jeugdpuistjes: juist in de puberteit ontstaan er veel puistjes.

Ernstigere vormen zijn bijvoorbeeld acne fulminans en acne keloidalis. Deze vormen zijn gelukkig zeldzamer, maar zorgen sneller voor littekens. Ook kunnen deze vormen gepaard gaan met een ziek gevoel.

Ernstige acne: wanneer naar de dokter of dermatoloog

Als medicijnen zonder voorschrift niet geholpen om uw puistjes te verminderen, is het raadzaam om uw huisarts of dermatoloog te raadplegen.

Uw arts of dermatoloog kan een lichamelijk onderzoek doen en uw medische en persoonlijke geschiedenis bekijken om andere onderliggende aandoeningen uit te sluiten. Het is ook mogelijk dat deze vragen zal stellen over zaken als cosmetica en eventuele medicijnen die u gebruikt.

Voor veel vrouwen kan acne tientallen jaren aanhouden, met opflakkeringen vaak een week voor de menstruatie. Dit type acne heeft de neiging om zonder behandeling te verminderen bij vrouwen die anticonceptiemiddelen gebruiken.

Bij oudere volwassenen kan een plotseling begin van ernstige acne een onderliggende ziekte signaleren die medische aandacht vereist.

Medicijnen tegen acne: welke pil tegen acne en voor wie?

Voor de behandeling van acne worden geneesmiddelen lokaal en oraal gebruikt. Deze middelen schilferen de huid af, remmen de ontstekingsverschijnselen en remmen de groei van bacteriën die de ontstekingen veroorzaken. Met als resultaat een gave en egale huid.

  • Vitamine a zuur (isotretinoïne)

Voor milde tot ernstige acne kan uw dermatoloog u een zalf op recept voorschrijven. Deze behandeling kan ook worden gebruikt voor meer ernstige acne in combinatie met andere medicijnen tegen acne. Vaak bevatten deze zalven en lotions retinoïden. Dit betekent dat ze worden gemaakt van vitamine A. Dit middel stimuleert de aanmaak van cellen van de bovenste huidlaag waardoor oude cellen verdwijnen. Door de vernieuwing van de huidcellen raken de poriën minder snel verstopt. Er ontstaan minder snel puistjes. Deze gel dient u eenmaal daags dun op een schone en droge huid aan te brengen. Ze werken doordat ze de follikels ontstoppen waardoor ook andere medicijnen zoals actuele antibiotica beter kunnen werken.

  • Dalacin T

De werkzame stof in Dalacin T is clindamycine. Clindamycine remt de groei van bacteriën die acne veroorzaken zodat het effectief werkt tegen puistjes. Deze lotion brengt u op een schone huid aan met een wattenschijfje. Dit doet u op alle delen van de huid waar u last heeft van pukkels, puisten en mee-eters.

  • Differin

De werkzame stof in Differin is adapalene. Door de ontstekingsremmende werking van dit middel vermindert het de vorming van puistjes en pukkels. Deze gel brengt u eenmaal daags op een schone en droge huid aan op de plekken die door de acne zijn aangetast.

  • Erythromycine

Erytromycine is een antibioticum dat werkt tegen infecties met bacteriën zoals acne. Het remt de groei van de bacterie die acne veroorzaakt. Doordat Erythromycyine de eiwitaanmaak in bacteriën remt, zullen deze zich niet meer delen waardoor de acne al na enkele dagen sterk vermindert. Dit middel wordt gebruikt bij ernstige vormen van acne en wordt oraal ingenomen.

  • Doxycycline

Doxyclycline is een antibioticum dat werkt tegen bacteriële infecties, zoals acne. Doxycycline stopt de groei van de bacterie die acne veroorzaakt. Het remt de eiwitaanmaak van de bacterie waardoor de bacterie zich niet meer kan verspreiden en daardoor afsterft. Dit middel wordt oraal ingenomen.

  • Diane-35

De werkzame stoffen in dit middel zijn ethinylestradiol en cyproteronacetaat. De combinatie van deze twee hormonen zorgen ervoor dat dit middel niet alleen helpt bij acne, maar ook bij buitensporige haargroei en bepaalde vormen van kaalheid. Omdat Diane-35 tevens een anticonceptiepil is, kunt u het alleen gebruiken tegen acne als u geen kinderwens heeft. Het middel wordt dagelijks ingenomen.

  • Roaccutane: het acne medicijn bij uitstek

Als u last heeft van acne of ooit in het verleden acne heeft gehad, dan hebt u ongetwijfeld al wel eens iets gehoord van Roaccutane. Ook aan het overwegen over Roaccutane iets voor u is?

Roaccutane is momenteel een van de krachtigste behandelingsmogelijkheden op de markt. Als alle andere opties zoals crèmes, antibiotica, lotions en drankjes, niet efficient zijn gebleken, kan het geneesmiddel een volgende stap zijn in het behandelingsproces.

Wat is Roaccutane?

Roaccutane of Accutane, de merknamen voor het geneesmiddel Isotretinoïne, is een receptgeneesmiddel voor de behandeling van ernstige acne.

Dit geneesmiddel werd in 1982 op de markt gebracht, en sinds zijn introductie heeft het reeds duizenden mensen geholpen. Als ook u denkt dat dit geneesmiddel u kan helpen, kan u Roaccutane kopen overwegen.

Hoe werkt Roaccutane?

Het werkt doordat het de olieproductie van de huid vermindert en zo de vorming van acne belemmert.  Acne wordt veroorzaakt doordat poriën verstopt raken met vette afscheidingen en bacteriën zich voeden met deze afscheidingen onder uw huid. Uw lichaam herkent de aanwezigheid van bacteriën die verstopte poriën behandelt als een infectie. Dit zorgt voor huidirritatie die uw puistjes rood en gezwollen laten lijken. Doordat Roaccutane de afscheiding van olie door de huid verhindert, gaat de acne bijna permanent weg. Hoewel het zeer effectief kan zijn, is het niet voor iedereen de beste behandeling. Bovendien komt het ook niet geheel zonder bijwerkingen.

Wat zijn de bijwerkingen van Roaccutane?

Alle medicijnen hebben bijwerkingen. Bijwerkingen kunnen zeer uitgesproken zijn of helemaal niet optreden. Alles hangt af van het lichaam van de patiënt, het geneesmiddel dat hij gebruikt en de dosis die hij inneemt.

Het gebruik moet nauwlettend in de gaten worden gehouden vanwege de vele bijwerkingen. Het risico op geboorteafwijkingen voor zwangere vrouwen die dit geneesmiddel gebruiken is zeer hoog, al nemen ze het slechts in kleine hoeveelheden voor een korte tijd in. Zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden, mogen dit geneesmiddel absoluut niet gebruiken.

Andere minder ernstige bijwerkingen kunnen haaruitval, een droge huid, gebarsten lippen en droge ogen zijn. Ook zijn er aanwijzingen dat gebruikers een verhoogde neiging hebben om depressief te worden, gedachten hebben om zichzelf pijn te doen en zelfs zelfmoord te plegen.

Hoewel er een lange lijst van mogelijke bijwerkingen en risico’s zijn, is deze medicatie een van de meest effectieve middelen voor de behandeling van matige tot ernstige acne. Het wordt normaal gesproken gedurende 15-20 weken (ongeveer 4-5 maanden) voorgeschreven, wat, in veel gevallen, een einde zal maken aan de acne. Bij ernstigere gevallen kan een nieuwe kuur nodig zijn, hoewel uw dermatoloog een andere, zachtere behandeling kan voorschrijven.

Wat zijn de resultaten?

Het geneesmiddel begint te werken na ongeveer 7 tot 10 dagen. Ongeveer 80% van de mensen zal na vier maanden een huid ervaren zijn acne en vlekjes. Hoewel de meeste mensen een dramatische verbetering van hun huid opmerken zonder nabehandeling, kan men niet garanderen dat men geen tweede behandeling nodig heeft. Echter zijn de meeste behandelingen succesvol en hoeven patiënten zo geen tweede kuur te ondergaan.

Waar kan ik Roaccutane kopen?

De beslissing om dit medicijn te kopen is een beslissing die serieus moet worden genomen. Het is een zeer sterke medicatie en deze is niet voor iedereen geschikt.

Steeds meer mensen kopen Roaccutane via het internet. De artsen van online apotheek zullen u helpen om het op de veiligste manier in te nemen en onder controle te houden en u zo helpen om van uw onaangename acne af te komen.

Preventie: hoe acne bestrijden

Met de volgende tips kan u zelf acne verminderen en littekens voorkomen door uw huid goed te verzorgen:

  • Reinig uw huid zachtjes met een milde zeep of reinigingsmiddel, twee keer per dag – één keer ‘s ochtends en één keer ‘s avonds. U moet de huid ook zachtjes reinigen na een zware inspanning. Vermijd daarbij sterke zepen en ruwe scrubkussentjes. Hard scrubben kan namelijk averechts werken. Was uw hele gezicht van onder de kaak tot aan de haarlijn en spoel het daarna grondig af. Verwijder make-up voorzichtig met een milde zeep en water. Bij cystische acne kan het raadzaam zijn een arts of dermatoloog te vragen om pillen tegen acne voor te schrijven.
  • Was uw haar regelmatig. Als uw haar eerder vet is, wilt u het misschien vaker wassen.
  • Duw zeker geen puistjes uit en ga er ook niet aan plukken. Dit kan namelijk acnelittekens veroorzaken.
  • Vermijd verbranding door de zon. Het gebruik van acne medicatie kan uw huid vatbaarder maken voor verbranding door de zon. Veel mensen denken dat de zon acne verminderen kan. Door zijn roodheid kan zonnebran enkel acnelittekens minder zichtbaar kan maken. Echter brengt het ook een verhoogd risico op huidkanker en vroegtijdige veroudering van de huid met zich mee. Wanneer u gaat, gebruik dan een zonnebrandcrème van minstens SPF 15. Probeer daarbij ook zo veel mogelijk in de schaduw te blijven.
  • Kies make-up en haarverzorgingsproducten die “niet-comedogeen”. Deze producten tegen acne zijn zo gemaakt dat ze acne verminderen. U kunt ook producten gebruiken die olievrij zijn.
  • Vermijd dingen dingen die zorgen voor extra wrijving op de huid zoals rugzakken en sportuitrusting.
  • Praat met uw arts over welke middelen tegen acne voor u kunnen helpen. Neem uw medicijnen tegen acne in zoals voorgeschreven. Vertel het uw arts als u denkt dat medicijnen die u neemt voor andere gezondheidsproblemen uw acne verergeren.

Samengevat

Acne verminderen kan gecompliceerd lijken. Het is niet voor niets dat de meeste mensen met puistjes nog elke dag een antwoord zoeken op de vraag “hoe kom je van acne af?”. Deze huidaandoening kan moeilijk te behandelen zijn en er bestaat geen middel tegen acne dat u van de een op de andere dag van uw puistjes af helpt. Integendeel, veel mensen zullen verschillende behandelingen en regimes moeten ondergaan voordat ze er een vinden die voor hen werkt. Raak zeker niet ontmoedigd. Alleen al het starten van een behandeling kan u helpen om meer controle over uw huid te krijgen. Uw dermatoloog kan u helpen een behandelplan met acne medicatie op te stellen dat voor u werkt. Maak daarom zo snel mogelijk een afspraak met een erkende acne specialist.