Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

Slaapproblemen

Acupunctuur bij slaapproblemen

Aan de hand van het aantal uur slaap dat je nodig hebt, kun je kijken of je last hebt van slaapproblemen. Want lang niet iedereen heeft evenveel slaap nodig om goed te kunnen functioneren en de dag door te komen. En zo kan iedereen ook weer te maken krijgen met andere en verschillende slaapproblemen. Zo kun je problemen ondervinden met het in slaap vallen of juist te maken hebben met problemen om door te slapen gedurende de nacht. Maar je kunt ook juist weer veels te vroeg wakker worden. Waardoor je niet uitgerust begint aan de dag. 

Je kunt langdurig last hebben van slaapproblemen door spanningen gedurende de (werk)dag, maar ook door oververmoeidheid. Externe factoren die hier niet aan bijdragen zijn alcohol, fysieke klachten en een omgeving waarin je niet rustig kunt slapen. 

Overdag kun je door je gebrek aan slaap te maken krijgen met concentratieproblemen, een verminderde weerstand, verhoogde prikkelbaarheid, maar ook met vermoeidheid. Hierdoor ben je ook meer vatbaar om sneller ziek te worden. Met acupunctuur kun je op een natuurlijke manier deze klachten behandelen. Op Acupuncturisten Overzicht kun je hier meer over lezen.

Slaapproblemen behandelen

Veel klachten worden binnen de Traditionele Chinese geneeskunde gezien als een verstoring in je natuurlijke ritme. Dit ritme komt tot stand door yin en yang. Yin staat voor rust en Yang voor activiteit. Het is belangrijk om de balans hiertussen te herstellen zodat je weer toe kunt komen aan een goede nachtrust. 
Met acupunctuur bij slaapproblemen kun je deze disbalans weer herstellen. Dat doe je door een tekort aan yin-energie aan te vullen, en door een eventueel teveel aan yang-energie af te voeren. Op strategische plekken op het lichaam zullen naalden worden geplaatst, die ervoor zorgen dat de energie weer op een juiste manier door het lichaam stroomt.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.