Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

alli afslanken

Alli: alles wat u moet weten

Alli (orlistat) is een vrij verkrijgbare medicatie die wordt gebruikt om mensen te helpen gewicht te verliezen. Studies hebben aangetoond dat Alli mensen kan helpen meer gewicht te verliezen dan met een dieet alleen. Dit afslankmedicijn is bedoeld voor volwassenen van 18 jaar en ouder met overgewicht die ook een calorie- en vetarm dieet volgen.

Een hogere dosis van dezelfde werkzame stof in Alli is op recept verkrijgbaar en wordt verkocht onder de merknaam Xenical. Xenical kan ook worden aanbevolen na een gewichtsverliesoperatie om patiënten te helpen hun gewicht onder controle te houden.

Werkt Alli echt?

De bijwerkingen zijn veel erger als de patiënt een vettig dieet aanhoudt. Het is dus aan te raden dat mensen die Xenical nemen gemotiveerd zijn om hun voedingspatroon aan te assen. Klinische studies geven aan dat gebruikers meer kans hebben om ten minste 5% van hun basisgewicht te verliezen in combinatie met een vetarm dieet. Echter ervaren diabetici die dit medicijn nemen maar een bescheiden gewichtsverlies.

Alli blokkeert ongeveer 25 procent van het vet dat normaal gesproken door de darmen wordt opgenomen. Zo wordt het overtollige vet niet door het lichaam geabsorbeerd. De absorptie van vet oplosbare mineralen en vitaminen zoals E, A, D en K wordt ook gedeeltelijk geremd. Om geen last te krijgen van vitaminetekort wordt patiënten aangeraden om vitaminesupplementen te gebruiken.

Wat Xenical onderscheidt van andere vormen van afslankmedicatie is dat het geen eetlustremmer is en ook geen direct effect heeft op de hersenen. Het werkt binnen het spijsverteringsstelsel en blokkeert de voedingsvetten die men normaal gesproken via de maaltijd binnenkrijgt. Bovendien helpt Xenical u niet alleen bij het afvallen, maar helpt het u ook om uw gewicht te behouden. Dit is iets wat de meeste andere afslankpillen niet doen.

Wat zijn de bijwerkingen van Alli?

De bijwerkingen van Alli hebben vooral betrekking op de verminderde absorptie van vet. De symptomen zijn vaak mild en niet iedereen ervaart ze, maar als u zich aan uw vetarme dieet houdt, vermindert het risico dat ze zich voordoen. U kunt de volgende symptomen ervaren:

  • Buikkrampen
  • Winderigheid
  • Een vette afscheiding
  • Snel naar het toilet moeten

Deze symptomen verbeteren vaak na een paar weken wanneer uw lichaam zich aan het nieuwe geneesmiddel heeft aangepast.

Hoe moet ik Alli innemen?

Orlistat is verkrijgbaar in twee soorten: Xenical en Alli. Xenical is de voorgeschreven dosis (120mg) van Orlisat, terwijl Alli de helft van de hoeveelheid (60mg) bevat en beschikbaar is zonder recept. Beide behandelingen werken precies op dezelfde manier om vet te verwijderen.

Neem één capsule binnen een uur na het eten van elke hoofdmaaltijd. Een bij het ontbijt, een bij de lunch en een bij het diner. U moet ten minste drie maanden lang Orlistat blijven innemen om te zien of u effectief gewicht verliest. Als u er niet in geslaagd bent om gewicht te verliezen, zullen de meeste artsen u adviseren om te stoppen met het gebruik van Orlistat. Als u al een jaar lang Orlistat gebruikt, raden wij u aan om de mogelijke voordelen en beperkingen van het gebruik van Orlistat te bespreken.

Hoe haal ik het meeste uit mijn behandeling met Alli?

  • Eet goed en gezond, maar probeer uw calorieën in uw dieet met ongeveer 500 calorieën per dag te verminderen. Dit zou moeten resulteren in een verlies van een halve kilogram per week.
  • Eet langzaam en geniet van uw eten. Dit zorgt ervoor dat u niet hongerig van tafel gaat.
  • Sport regelmatig.
  • Vermijd de verleiding. Probeer geen ongezond voedsel en snacks in huis te halen.
  • Weet dat gewichtsverlies tijd kost. Houd realistische doelen in gedachten. Volg uw vooruitgang en geef niet op.

Waar kan ik Alli kopen?

U kunt bij ons de afslankmedicatie Xenical online kopen. Onze geregistreerde Nederlandse online apotheek zal na het voltooien van uw bestelling uw medicatie verzenden naar het door u gekozen adres.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.