Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

zorg

Nadelen van medicijngebruik bij angsten

Heb je de angst dat het niet lukt om jouw ex terug te krijgen? Een baan te vinden? Ben je bang om ziek te worden? Of zijn er andere angsten waar je last van hebt? Er kunnen allerlei oorzaken zijn wanneer je last van angsten hebt. In grotere of kleinere mate, langdurig of voor korte tijd.

Soms zijn er geen concrete redenen te bedenken en ben je angstig zonder te weten waarom. Is het op dit moment verstandig om medicijnen te gebruiken? Uiteraard heeft alleen een dokter daar antwoord op.

Tips die je zoal tegenkomt als het over medicijngebruik bij angsten gaat:

Medicijnen tegen angst

Het evenwicht van bepaalde stoffen in de hersenen beïnvloedt je met medicijnen. De klachten kunnen daardoor afnemen. Medicijnen gebruikt men met name bij ernstige depressieve klachten. Pas na een week of vier merkt je de effecten van deze medicijnen. Bij een angststoornis werkt therapie op de lange termijn vaak beter. Bij een behandeling werken medicijnen en therapie even goed. Sommigen middelen beïnvloeden de werking van medicijnen. Het is belangrijk om dit met een arts te overleggen.

Werking van medicijnen tegen angst

Er kleven helaas bijwerkingen aan medicijngebruik. Vaak merk je dit in de eerste weken al. Het kan om allerlei bijwerkingen gaan. Wat vaak voorkomt: toename van angsten in het begin, slapeloosheid, problemen met het zicht, duizelig, droge mond, zweten, misselijk, hartkloppingen, seksuele problemen. Regelmatig: toename in gewicht, onrustige benen, lastig plassen, rustiger bewegen, stijfheid in spieren en trillen.

Per medicijn verschillen de bijwerkingen. Na verloop van tijd nemen deze bijwerkingen af. Het is niet altijd duidelijk of het om een bijwerking gaat of dat een klacht onderdeel van de angststoornis is.

Hoe gaat het verder?

Voor een medicijn tegen angsten begint te werken, zet een arts soms kalmeringsmiddelen in. Dit helpt tegen onrust en slapeloosheid. Het nadeel van deze middelen is dat ze verslavend zijn. Dokters raden dan ook aan om deze middelen niet langer dan twee weken te gebruiken. De huisarts vraagt je om regelmatig langs te komen en houd een vinger aan de pols.

Redenen om met een arts te overleggen

Raadpleeg direct een arts als je medicijnen wilt gebruiken, wanneer de klachten erger worden, als je last hebt van bijwerkingen, wanneer je wilt stoppen met het medicijn en als er gedachten aan de dood of zelfdoding zijn. Neem ook contact op als je merkt dat de angsten erger worden. De huisarts is er om je zoveel mogelijk bij te staan.

Meer informatie over angsten en medicijngebruik? Raadpleeg de volgende websites:

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.