Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

wat te doen tegen acne

Acne: wat is het en wat kan je eraan doen

Wat is acne?

Acne is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door een overmatige productie van talg. Hierdoor raakt de talgklier verstopt en ontstaat er een talgophoping (een mee-eter) onder de huid. Een verstopte talgklier kan ontsteken waardoor er een puistje ontstaat.

Vooral in de puberteit heeft men last van puistjes omdat het lichaam in die periode meer hormonen aanmaakt. Puistjes worden veroorzaakt door hormonen. Je kunt puistjes behandelen door zelf maatregelen te nemen. Naast het hebben van een gezond eetpatroon en een evenwichtige levensstijl, is het ook van belang dat u geen puistjes uitknijpt, weg krabt of er aan peutert. Er kunnen dan littekens en nog meer ontstekingen ontstaan.

Wat zijn de gevolgen van acne?

Als je (veel) last hebt van acne kan dat er voor zorgen dat je je onzeker gaat voelen. Maar liefst 90 procent van alle mensen krijgt vroeg of later te maken met acne. De een wat minder, de ander echter wat meer. Toch zijn er maar weinig mensen die daarbij hulp zoeken, ondanks de grote impact die het kan hebben.

Acne wil je niet alleen zo snel mogelijk weg hebben omdat het er niet mooi uitziet, maar ook omdat puistjes littekens kunnen veroorzaken. Vooral als je last hebt van ernstige puistjes kan je last krijgen van littekens. De puistjes gaan ooit wel weg, maar de littekens helaas niet.

De schoonheidsspecialiste of dermatoloog kan je misschien een medicijn adviseren als acne behandeling. Via onze legitieme Nederlandse apotheek kan je verschillende medicijnen bestellen om acne te behandelen.

Hoe kan ik acne behandelen?

Acne behandelen kan alleen in combinatie met een goede verzorging en een gezonde leefstijl. Het is daarom belangrijk dat u naast het gebruik van middelen tegen puistjes ook let op het verminderen van de kruiden in uw voedselpatroon. Tevens is het aan te raden alcohol en tabak te vermijden bij een behandeling tegen acne. Als laatste is het verstandig weinig gebruik te maken van make-up en andere cosmeticaproducten.

Voor de behandeling van acne worden geneesmiddelen lokaal en oraal gebruikt. Deze middelen schilferen de huid af, remmen de ontstekingsverschijnselen en remmen de groei van bacteriën die de ontstekingen veroorzaken. Met als resultaat een gave en egale huid. De volgende middelen kunnen hierbij helpen:

  • Acid A Vit (Tretinoïne)

De werkzame stof in Acid A Vit is tretinoïne. Dit middel stimuleert de aanmaak van cellen van de bovenste huidlaag waardoor oude cellen verdwijnen. Door de vernieuwing van de huidcellen raken de poriën minder snel verstopt. Er ontstaan minder snel puistjes. Deze gel brengt je eenmaal daags dun op een schone en droge huid aan.

  • Dalacin T

De werkzame stof in Dalacin T is clindamycine. Clindamycine remt de groei van bacteriën die acne veroorzaken zodat het effectief werkt tegen puistjes. Deze lotion brengt u op een schone huid aan met een wattenschijfje. Dit doet u op alle delen van de huid waar u last heeft van pukkels, puisten en mee-eters.

  • Differin

De werkzame stof in Differin is adapalene. Door de ontstekingsremmende werking van dit middel vermindert het de vorming van puistjes en pukkels. Deze gel brengt u eenmaal daags op een schone en droge huid aan op de plekken die door de acne zijn aangetast.

  • Erythromycine

Erytromycine is een antibioticum dat werkt tegen infecties met bacteriën zoals acne. Het remt de groei van de bacterie die acne veroorzaakt. Doordat Erythromycyine de eiwitaanmaak in bacteriën remt, zullen deze zich niet meer delen waardoor de acne al na enkele dagen sterk vermindert. Dit middel wordt gebruikt bij ernstige vormen van acne en wordt oraal ingenomen.

  • Doxycycline

Doxyclycline is een antibioticum dat werkt tegen bacteriële infecties, zoals acne. Doxycycline stopt de groei van de bacterie die acne veroorzaakt. Het remt de eiwitaanmaak van de bacterie waardoor de bacterie zich niet meer kan verspreiden en daardoor afsterft. Dit middel wordt oraal ingenomen.

  • Diane-35

De werkzame stoffen in dit middel zijn ethinylestradiol en cyproteronacetaat. De combinatie van deze twee hormonen zorgen ervoor dat dit middel niet alleen helpt bij acne, maar ook bij buitensporige haargroei en bepaalde vormen van kaalheid. Omdat Diane-35 tevens een anticonceptiepil is, kunt u het alleen gebruiken tegen acne als u geen kinderwens heeft. Het middel wordt dagelijks ingenomen.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.