Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

Haarverf

Wat als je haarverf niet de kleur geeft die je had gehoopt?

Ben je van plan om zelf je haar te gaan kleuren? Prima! Er zijn volop goede producten te koop waar je thuis prima mee uit de voeten kunt. Let echter wel goede op de mogelijkheden van de haarverf die je kiest in combinatie met jouw haarkleur. Anders heb je een grote kans dat het resultaat tegen zal vallen.

Niet alles is mogelijk

Haarkleuringen voor thuis zijn vooral geschikt om pakweg een tint of 2 à 3 te veranderen ten opzichte van je natuurlijke haarkleur. Wil je een grotere verandering, bijvoorbeeld van donker naar blond of juist andersom, dan is het echt beter om een bezoekje aan de kapper te brengen. Deze heeft professionele producten en de juiste kennis in huis om je haar de kleur te geven die jij in gedachten hebt. Alhoewel: ook een kapper kan niet toveren. In een enkele haarkleuring van heel donker naar heel licht haar, dat gaat zelfs de beste kapper niet lukken, zeker niet zonder je haar onherstelbaar te beschadigen.

Thuis kun je hele goede resultaten krijgen als je kiest voor een betrouwbaar merk, bijvoorbeeld Loreal haarverf en goed de aanwijzingen op de verpakking leest. In de meeste gevallen vind je hierop een goed overzichtje, inclusief foto’s, van de natuurlijke haarkleuren waarop je de verf kan gebruiken, en wat de te verwachten resultaten per haarkleur ongeveer zijn. Gebruik de verf alleen als je haarkleur overeenkomt met de genoemde kleuren op de verpakking, anders is het vragen om problemen. Gebruik je een verf voor goudblond haar bijvoorbeeld op donkerbruin of zwart haar, dan is de kans bijna 100% dat je er geen goudblond, maar flink oranje haar aan over gaat houden. Niet de bedoeling, toch?

Kleine probleempjes oplossen

Heb je een kleuring gekozen die past bij jouw haartint? Dan is de kans heel groot dat je het resultaat zal behalen zoals op de verpakking staat vermeld. Maar toch is er een kans dat je niet helemaal tevreden bent met de kleur. Zeker haar dat al eerder gekleurd is geweest kan soms vreemd reageren op een nieuwe verfbeurt. Slaat je haar groen uit? Dan kun je het best snel naar de kapper gaan, dit is iets waar je zelf weinig maar aan kunt verhelpen.
Vind je het resultaat op zich best aardig, maar is het net iets te geel of oranje naar je smaak? Dan kun je wel zelf aan de slag. Laat een goede zilvershampoo een tijdje intrekken. Deze neutraliseert een deel van de warmte van je haarkleur, waardoor het resultaat na het uitspoelen wat koeler zal zijn.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.