Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

kava voor angst

Kava: de natuurlijke Xanax maakt een comeback

Kamillethee staat al jaren bekend als lichte slaapthee. Het is warm en bloemig van smaak, met een mild kalmerend effect dat u kan kalmeren en helpen om iets sneller dan normaal stress van u af te laten glijden. Daarenboven is het een prima remedie voor slapeloosheid.

En dan is er kava.

Wat is Kava?

Kava is als kamille op steroïden. Dit modderig smakende worteltje is afkomstig van de eilanden in de Stille Oceaan, waar mensen het al eeuwenlang gebruiken als pijnstiller of als ceremonieel drankje. Kava is een krachtige pijnstiller en helpt om aan het eind van de dag tot rust te komen, vooral als u laat werkt of als u moeite hebt om in slaap te vallen.

Het geheim ligt in de kavalactonen, de psychoactieve delen van de kavaplant. De kavalactonen in een kopje thee kunnen u helpen ontspannen en kalmeren.

Waarvoor wordt kava gebruikt?

Studies hebben aangetoond dat de eigenschappen van kava angst, stress, spier en nerveuze spanningen kunnen verminderen, alsook slapeloosheid kunnen bestrijden en slaapproblemen kunnen verbeteren. Daarom zijn er veel mensen die het gebruiken als een natuurlijk alternatief voor anti-angstmedicatie.

Nog andere voordelen van dit middel vindt u onderaan terug. Bovendien ondersteunt een onderzoek dat vijf jaar geleden is gepubliceerd het potentiële gebruik ervan in een klinische therapieomgeving. In het bijzonder vond een klinische studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Psychopharmacology in 2013 dat kava aanzienlijk had gezorgd voor een verminderd aantal symptomen bij mensen die gediagnosticeerd waren met een algemene angststoornis.

Voordelen van kava

Kava kan een krachtig ontspannen en kalmerend middel zijn. Zie het als een natuurlijke vorm van Xanax. Hieronder lijsten we enkele voordelen van dit wondermiddel op.

Vermindert angstgevoelens

Bent u bezorgd? Kava kan u helpen te ontspannen zonder dat het u mentale focus vermindert. Een studie met in totaal 645 deelnemers ontdekte dat het de angst aanzienlijk verlicht, met milde tot geen bijwerkingen.

Verschillende studies hebben aangetoond dat kava-extract vergelijkbaar is met antidepressiva en benzodiazepinen (Xanax en Valium, bijvoorbeeld) voor het verbeteren van sociale en algemene angststoornissen. Deelnemers die het tot 24 weken lang dagelijks gebruikten, toonden geen bijwerkingen. Bovendien is er bij gebruik van dit natuurlijk middel minder kans op verslaving.

Houdt u ontspannen, maar toch alert

Misschien is het beste wel dat het geen invloed heeft op uw mentale helderheid. Een kopje thee zorgt ervoor dat u zich prettig ontspannen voelt, net zoals een glas wijn, maar geestelijk behoudt u uw scherpte. Zelfs zware en langdurige kavagebruikers laten geen afname van de cognitieve functies zien.

Bevordert de slaap

Daarenboven kan het u ook helpen in te slapen. Dierstudies hebben aangetoond dat het van invloed is op GABA en serotonine, twee belangrijke neurotransmitters die u helpen om te ontspannen. Het vermindert stress en ontspant uw spieren, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen. Het produceert ook een milde, aangename euforie. Uiteraard niet genoeg om u eraan verslaafd te maken.

Probeer kava een uur voor het slapen gaan in te nemen. Kavathee is een goede optie om te slapen, want thee is op zichzelf al ontspannend.  Dit merk is in de meeste supermarkten te vinden en smaakt beter dan echte kava wortel, hoewel het niet erg sterk is. U kan twee of drie theezakjes tegelijk gebruiken als u nood heeft aan een sterke dosis.

Relaxeert de spieren en vermindert pijn

U kan het gevoel hebben dat het uw mond gevoelloos maakt als u de thee drinkt. Dat is te danken aan dihydrokavain en dihydromethysticine, twee natuurlijke pijnverlichters in de kavaplant. Deze stoffen verlichten pijn en spierkrampen en zorgen ervoor dat uw spieren ontspannen.

Ook kunt u kavapasta kopen en het mengen met een olie die goed is voor de huid en het inwrijven op pijnlijke spieren, een pijnlijke rug, of ergens anders waar u spierpijn heeft.

Een perfecte vervanger voor alcohol

De combinatie van sociale ontspanning en mentale helderheid maakt het een uitstekend alternatief alcohol. In feite zijn kavabars een sociaal hoofdbestanddeel op veel eilanden in de Stille Oceaan. Ze zijn recentelijk ook in Nederland opgedroken.

Dit wondermiddel maakt u sociaal los zonder de negatieve effecten van alcohol. Het is een goede manier om een feestje te bouwen de volgende ochtend toch goed wakker te worden. Wees voorzichtig met het combineren van kava en alcohol. De effecten van beide middelen kunnen elkaar versterken.

Is kava iets voor mij?


In Nederland over de hele wereld heeft dit middel al veel betekent voor een aanzienlijk aantal mensen. Het wordt gezien als een middel tegen angst en dat de algehele stemming verbeterd. Als voedingssupplement is het een alternatief voor alcohol, koffie of wiet. Laten we zeggen dat het de nieuwe “socializer” is. Kava is overal aanwezig en het verspreidt een positieve vibratie in het hele land.

Meer dan ooit zoeken mensen nu naar manieren voor het verminderen van stress en gezonder te leven. Kava kan u daarbij helpen, en dat zonder de negatieve gevolgen die medicijnen met zich meebrengen.  

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.