Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

mondmasker

Mondmasker, wel of geen zin?

In deze Corona tijden wordt het gebruik van mondmaskers gestimuleerd. Het is nu zelfs verplicht als je met het openbaar vervoer reist. Maar hebben die mondmaskers wel zo veel nut? Je leest het hier! 

Soorten mondmaskers

Om te beginnen zijn er ook verschillende mondmaskers. Je hebt mondmaskers met een filter en de ‘gewone’ mondkapjes. Ook zijn er veel mensen die nu zélf mondmaskers maken van wat stof. De mondmaskers die het beste werken zijn uiteraard met een filter, maar hoe effectief een mondmasker werkt is afhankelijk van hoe je deze gebruikt. 

Gebruiken van een mondmasker

Het allerbelangrijkste wat er voor zorgt of een mondmasker wel of geen zin heeft, is hoe je ze gebruikt. Als je continu aan het mondmasker zit dan heeft het ook weinig nut. Zorg er dus ook voor dat je deze op correcte wijze aanbrengt. Als eerste is het belangrijk dat je handen schoon zijn, voordat je het mondmasker omdoet. Daarna kun je deze stappen volgen: 

  1. Bekijk goed wat de voor- en achterzijde is. 
  2. Pak het mondkapje bij de lusjes, raak niet de binnenkant aan! 
  3. Leg het mondkapje op je gezicht goed over de neus heen
  4. Bevestig de lussen achter je oren 
  5. Druk de bovenste randje van het mondkapje goed om je neus, zodat er geen ruimte tussen zit
  6. Trek het mondkapje over je kin heen

Als je het mondkapje eenmaal om hebt, betekent het niet dat je besmet kan worden. Het is daarom super belangrijk dat je het mondkapje niet meer aanraakt als je hem om hebt gedaan! Dus niet even kriebelen bij je neus of het mondkapje recht trekken. Als je namelijk eerst ergens anders aan hebt gezeten en dan aan het mondkapje komt, komen die bacteriën ook op het mondkapje. 

Wel of niet gebruiken? 

Of je wel of niet een mondkapje moet gebruiken is afhankelijk van je situatie. Reis je met het openbaar vervoer? Dan is het sowieso verplicht, maar als jij jezelf veiliger voelt met een mondkapje dan kan het ook gewoon. Zorg er echter wel voor dat je ook met een mondkapje alert blijft en deze niet aanraakt! Het dragen van een mondkapje betekent niet meteen dat je niet ziek kan worden, dus houdt hier rekening mee!

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.