Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

nieuwe slaappillen

Zolpidem beu? Maak kennis met de slaapmedicatie van de toekomst!

Als u ooit slaapmedicijnen hebt genomen, behoort u waarschijnlijk tot een van de volgende 2 kampen: ofwel werkte de slaappillen goed en zorgden ze voor de broodnodige verlichting ofwel ervaarde u het als pure geldverspilling en veroorzaakte het een heleboel bijwerkingen waardoor u zich ging afvragen of er geen betere opties op de markt waren. Hoewel er genoeg slaapmiddelen beschikbaar om u van uw slapeloosheid af te helpen, is de farmaceutische industrie niet gestopt met het zoeken naar nieuwere en effectievere medicijnen.

Na 2008 zijn er geen nieuwe voorgeschreven slaapmiddelen op de markt gekomen, maar er is echter wel een onderzoek op verschillende gebieden aan de gang. De hersenen zijn een gecompliceerd geheel met ongeveer 17 verschillende neurotransmitters die betrokken zijn bij de slaap-waak-cyclus en van zodra deze allemaal volledig begrepen worden, zullen er medicijnen ontstaan die een betere oplossing bieden voor slaapstoornissen.

Hieronder lijsten we enkele mogelijke behandelingen op die u binnenkort kunnen helpen om gemakkelijker in slaap te vallen en uitgerust wakker te worden. Bovendien voegen we er enkele suggesties aan toe van wat u in tussentijd al kan doen.

Voor een jetlag of ploegenarbeid

Twee klinische proeven hebben aangetoond dat een nieuw medicijn, tasimelteon genaamd, in de pijplijn zit. Het hielp proefpersonen om sneller in slaap te vallen alsook langer te slapen wat zo leidde dat een beter slaappatroon. Het geneesmiddel is een melatonine-analoog. Melatonine is het van nature voorkomend hormoon dat helpt bij het reguleren van de slaap-waakpatronen van het lichaam. In tegenstelling tot de bestaande benzodiazepine-hypnotische slaapmiddelen zoals zolpidem en zopiclon, hebben melatonine-analogen niet de neiging om te leidden tot afhankelijkheid. De fabrikant van tasimelteon hoopt dat het product binnen enkele jaren beschikbaar zal zijn voor patiënten.

Hoewel er tot op heden nog geen enkel geneesmiddel specifiek is goedgekeurd voor het helpen van patiënten met een jetlag, kan het innemen van melatonine één of twee uur voordat u uw bed opzoekt, uw lichaam helpen bij de overgang. Het is meestal moeilijker om een slaapschema op te stellen bij vluchten naar het oosten dan bij vluchten naar het westen. Bij aankomst op uw bestemming, zou u melatonine moeten nemen op de door u gewenste bedtijd zodat u lichaam zich kan aanpassen.

Voor leeftijd gerelateerde slaapproblemen

Als gevolg van het ouder worden neemt het melatoninegehalte in de hersenen af. Circadin is een nieuw geneesmiddel dat in Israël is ontwikkeld. Het kan mensen van 55 jaar en ouder helpen om de slaap te krijgen die ze broodnodig hebben. Door langzaam kleine hoeveelheden melatonine in de loop van de nacht in de hersenen los te laten, zal dit geneesmiddel mensen helpen om de hele nacht door te slapen zonder dat zij zich de volgende dag slaperig voelen. Circadin, dat al in verschillende Europese landen verkrijgbaar is, zal naar verwachting in 2009 in heel Europa worden aangeboden.

Bovenop dit medicijn wordt er steeds een grondig onderzoek aanbevolen om de oorzaak van de slapeloosheid vast te stellen. Vaak wordt patiënten cognitieve gedragstherapie in combinatie met lichte benzodiazepines zoals Ambien, Lunesta, of Sonata aangeraden. Zij hebben vrij weinig bijwerkingen en belemmeren haast niet de alertheid van de patiënt gedurende de dag.

Voor degenen die midden in de nacht wakker worden

Er wordt nog gewacht op de goedkeuring van het Ministerie voor een nieuw medicijn om slapeloosheidspatiënten weer in slaap te laten vallen als ze midden in de nacht wakker worden. Het tablet, dat in ongeveer twee minuten oplost op de tong, bevat 28% van het actieve ingrediënt zolpidem. Hetgeen wat we ook terugvinden in Ambien en de generieke versie. Deze lagere dosering zorgt ervoor dat het effect binnen drie of vier uur na inname afneemt, waardoor het ‘s morgens gemakkelijker wakker worden is.

Helaas is dit soort zolpidem kopen nog niet mogelijk. Als u deze medicijnen inneemt zoals voorgeschreven en toch midden in de nacht wakker wordt, praat dan met uw arts over het wijzigen van uw plan. U zou kunnen overwegen om uw medicijnen te veranderen, uw dosering te verhogen, een korter werkende middel aan uw regime toe te voegen, of de helft van een pil in te nemen wanneer u ’s nachts weer wakker wordt.

Voor slapeloosheid

Momenteel wordt het geneesmiddel doxepin gebruikt voor de behandeling van depressie en angst, maar bij kleinere doseringen zoals 3 tot 6 milligram is ervan aangetoond dat het ook helpt bij slapeloosheid. Het kalmerend vermogen van het geneesmiddel verbeterde de totale slaaptijd van degenen die betrokken waren bij een klinisch onderzoek. Silenor, de voorgestelde merknaam, zal naar verwachting volgend jaar op de markt verschijnen.

Als u echter nu lijdt aan slapeloosheid, is het raadzaam om een therapeut of psycholoog op te zoeken. Er zijn veel klinische studies die aantonen dat cognitieve gedragstherapie op lange termijn helpt voor mensen met chronische slapeloosheid. Het nadeel is dat het minstens vier tot acht sessies duurt voordat het begint te werken. Een combinatie van gedragstherapie en kortdurende medicatie kan zo een oplossing bieden.

Voor slaapapneu

De ernst van slaapapneu kan verband houden met het gehalte aan omega-3-vetzuren in het lichaam, zo meldden onderzoekers van de Universiteit van Missouri in Kansas City in een studie uit 2008.

Er is dus hoop dat medicamenteuze therapieën die gericht zijn op de neurotransmitters van de hersenen veelbelovend kunnen zijn voor patiënten met slaapapneu. Dezelfde chemicaliën die de slaap-waak-cyclus controleren kunnen ook de toon en verstijving van de spieren in de keel die de luchtweg open houden controleren. Als onderzoekers een pil kunnen ontwikkelen om die neurotransmitters te activeren om de keelspieren gedurende de nacht op te spannen, blijft de luchtweg open en kan slaapapneu worden verminderd of zelfs vermeden.

Hoewel het nog te vroeg is om specifieke richtlijnen uit het onderzoek van de Universiteit van Missouri te trekken, kunt u uw omega-3-inname verhogen door vis en noten aan uw dieet toe te voegen.

Conclusie

Er wordt geschat dat het gemiddeld 12 jaar en bijna 500 miljoen euro kost om een nieuw medicijn van het laboratorium naar de apotheek te krijgen. Zelfs als een medicijn reeds is goedgekeurd, beginnen de studies omtrent de marketing van het nieuwe geneesmiddel nog maar net. Het feit dat deze medicijnen veelbelovende resultaten hebben aangetoond is bemoedigend, maar er is geen garantie dat ze uw specifieke slaapproblemen zullen oplossen of zelfs nog maar op de markt zullen komen. Totdat u ze zelf kunt uitproberen, praat u best met uw arts over gezonde gewoontes, ontspanningstechnieken en de huidige behandelingsmogelijkheden die u kunnen helpen uw nodige nachtrust te krijgen.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.