Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

slaappillen voor slapeloosheid

Slaappillen: verlichting of doodvonnis?

Uit een recente wetenschappelijke studie van https://postapotheek.com, uitgevoerd over de laatste 12 jaar in Nederland, heeft uitgewezen dat mensen die medicijnen slikken tegen slapeloosheid en angst een 36% hoger sterfterisico hebben.

Deze bevindingen werden onlangs gepubliceerd in het Netherlands Journal of Psychiatry door Professor Genevieve Beleville, van de Amsterdamse School of Psychology.

Voor de studie werd gekeken naar meer dan 14.000 Nederlandse statistieken.Dit onderzoek wordt elke 2 jaar uitgevoerd en de studie heeft gekeken naar de geregistreerde gegevens tussen 2019 en 2021. Bij het komen tot een conclusie in deze studie heeft professor Belleville ook veel andere factoren in overweging genomen. Deze omvatten de mogelijkheid van alcohol- en tabaksconsumptie, lichamelijke gezondheid en activiteit en depressie kunnen ook bijdragen aan het sterftecijfer. Daarom paste ze haar bevindingen dienovereenkomstig aan aan deze factoren.

In dit stadium zijn een aantal redenen voor de stijging van het sterftecijfer naar voren gebracht.

Deze redenen zijn onder meer:

  • Slaappillen en medicijnen tegen angst beïnvloeden de coördinatie, de alertheid en het reactievermogen. Dit verhoogt de kans op een ongeval of een val waardoor de patient ernstig letsel kan oplopen.
  • Deze medicijnen remmen ook het centrale zenuwstelsel en door ze te nemen vergroot men het risico om zichzelf van het leven te beroven.
  • Er is ook naar voren gekomen dat deze medicijnen het ademhalingsstelsel kunnen beïnvloeden. Dit kan de ademhaling tijdens de slaap bemoeilijken wat op zijn beurt kan leiden tot een verhoogd risico op aandoeningen zoals slaapapneu.

Schokkend is dat ongeveer de helft van alle Nederlanders lijdt aan slapeloosheid of een slaapstoornis en naar schatting 15% van deze mensen slikt regelmatig slaappillen om het te behandelen.

Deze studie zou iedereen wakker moeten schudden die momenteel vertrouwt op slaappillen om in slaap te komen. Er zijn een heleboel natuurlijke remedies beschikbaar die moeten worden overwogen en geprobeerd moeten worden voordat men zijn toevlucht neemt tot medicijnen. Voordat we een recept uitschrijven of slaappillen kopen, moeten we ons afvragen: “Is het dit allemaal wel waard?”

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.