Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

syfillis medicatie

Syfilis behandeling: welke medicijnen tegen Syfilis zijn er?

Wat is Syfilis?

Syfilis is een infectie dat veroorzaakt wordt door de bacterie Treponema pallidum. De tekenen en de symptomen van syfilis zijn afhankelijk van de fase van de infectie. Een heleboel mensen krijgen pas later symptomen te zien. In een breed perspectief, zijn pijnloze of pijnlijke en ontstoken lymfeklieren waarschijnlijke symptomen van primaire syfilis. Degenen met secundaire syfilis kunnen ook koorts, huiduitslag, vermoeidheid, gebrek aan eetlust en pijn als extra symptomen krijgen. Tertiaire syfilis kan hart, hersenen en zenuwstelsel dilemma’s veroorzaken. Als u deze SOA heeft, kunnen medicijnen helpen.

 

Medicijnen syfilis: diagnose

Vooraleer dat u start met medicijnen, moet er eerst een diagnose worden gesteld. In termen van testen en diagnoses, kan een bloedtest uitgevoerd worden om de bacterie dat deze SOA veroorzaakt, te ontdekken. Naast de bloedtest bestaan er nog andere testen.

 

Medicijnen syfilis: antibiotica

Nadat de diagnose gesteld is, kan de geneesmethode van start gaan. In de behandeling zijn medicijnen bij syfilis, bijvoorbeeld antibiotica, mogelijk zeer efficiënt voor het genezen van de ziekte. Het antibioticum van voorkeur is penicilline. Afhankelijk van de fase van de ziekte, worden de medicijnen bij syfilis anders gedoseerd en op een andere manier ingenomen. Doxycycline kan gebruikt worden bij personen die gevoelig zijn voor penicilline.

 

Medicijnen syfilis: na de behandeling

Enkele uren na de behandeling van het primaire stadia van syfilis, kan er een Jarish-Herxheimer reactie optreden. De tekenen en symptomen hiervan omvatten: koude rillingen, koorts, een algemeen gevoel om ziek te worden, algemene gezamenlijke pijn over heel het lichaam, algemene spierpijn, hoofdpijn, misselijkheid en huiduitslag. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen 24 uren. Nadat u een behandeling gestart bent met medicijnen moet u regelmatig bloedtesten uitvoeren. Het beste is om deze bloedtesten na 3, 6, 12 en 24 maanden uit te voeren, om er zeker van te zijn dat de infectie helemaal verdwenen is.

 

Medicijnen syfilis: na de behandeling (2)

Na de behandeling met medicijnen moet u zich onttrekken aan seksueel gedrag. Via de regelmatige bloedtesten kan u ontdekken of de behandeling gewerkt heeft en geslaagd is. Deze SOA is enorm overdraagbaar via seksueel contact in de primaire en secundaire fasen. U moet uiteraard voorkomen dat u anderen besmet met de ziekte. Syfilis is een te rapporteren besmetting. Dit betekent dat artsen verplicht zijn om gevallen van syfilis te melden aan gemeenschappelijke gezondheidsautoriteiten, zodat seksuele partners kunnen worden herkend en genezen.

 

Medicijnen syfilis: de ziekte genezen

Door middel van medicijnen bij syfilis kan de ziekte genezen worden met antibiotica of speciale injecties in de spieren of het bloed (bijvoorbeeld benzathine, ceftriaxone of penicilline G). Ook kunnen medicijnen bij syfilis mondeling toegediend worden (bijvoorbeeld doxycycline, tetracycline, minocycline of azithromycine).

Neurosyphilis geneest de ziekte via een speciaal mengsel. Penicilline is meer succesvol in het genezen van de primaire stadia van de ziekte, dan de latere fasen. De zweren moeten droog en schoon gehouden worden met producten die de dokter voorschrijft. Blootstelling aan andere vloeistoffen moeten vermeden worden.

 

Medicijnen syfilis: Medicatie bij syfilis

De medicijnen zijn verschillend en afhankelijk van de fase waarin de ziekte zich bevindt. Antibiotica zijn nodig voor de behandeling ervan, maar de recuperatie van de infectie kan worden ondersteund via gezonde voeding, lichaamsbeweging, voldoende slaap en het verminderen van eventuele stress.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.