Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

tens apparaat

Een TENS apparaat voor de chronische pijnpatiënt

Een van de lastigste ogenblikken in het leven, is het ervaren van pijn. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar op de markt voor het bestrijden van pijn. Een mooi voorbeeld van dergelijke oplossing is een TENS apparaat. Dit toestel kan gebruikt worden voor het verlichten van chronische pijnen en van andere soorten pijn. Het is een succesvolle technologie waarvan al meerdere keren werd bewezen dat het werkt.

Een pijnbestrijdingsmachine die je thuis kan gebruiken

Een TENS apparaat kan gezien worden als een soort van pijnbestrijdingsmachine die je thuis kan gebruiken. Je koopt gewoon een TENS apparaat online aan en wanneer het geleverd wordt, kan je starten met het bestrijden van de pijn. Een mooi voordeel bij het gebruik van dit toestel, is dat je pijn kan bestrijden via een apparaat, zonder geneesmiddelen. Dit is ideaal voor mensen die niet houden van geneesmiddelen, of die allergisch zijn aan één van de bestandsdelen die te vinden zijn in geneesmiddelen tegen pijn.

Een behandeling tegen chronische en acute pijn

Veel patiënten met chronische pijn hebben vaak bepaalde behandelingen tegen pijn opgegeven. Sommigen onder hen waren bereid om medicijnen, operaties en andere opties uit te proberen, maar ze bleven elke keer opnieuw nog steeds pijn lijden. Op zijn zachtst gezegd hebben deze mensen het geloof in de traditionele behandelingen voor acute pijn verloren en kregen ze soms zelfs als diagnose chronische pijn. Deze mensen probeerden nadien het gebruik van een TENS apparaat uit en merkten op dat hun pijn verlicht werd of zelfs volledig wegging, afhankelijk van de aard van de pijn.

De werking van een TENS apparaat

Een TENS machine heeft enkele belangrijke componenten om pijn te beheersen, waaronder de snelheid en het vermogen. De snelheid betekent hoe vaak de elektrische pulsen in een TENS apparaat per seconde aan en uit gaan. Dergelijke snelheid kan aangepast worden bij het gebruik van een TENS apparaat. Vervolgens is ook het vermogen een belangrijk component. Dit is de hoeveelheid stroom die wordt gebruikt, of hoe sterk de elektrische pulsen zijn. Belangrijk hierbij is dat de patiënt zich altijd goed moet voelen bij de sterkte hiervan. Daarom ook kan dit aangepast worden op het apparaat. Iedereen kan het TENS toestel dus aanpassen aan zijn of haar lichaam. Deze bedieningselementen zijn onontbeerlijk op een TENS apparaat.

Een klein apparaat dat je gemakkelijk kan meenemen

Een TENS apparaat is een klein, gemakkelijk te dragen apparaat. Je kan het gebruiken onder je kleding, zonder dan andere mensen er wat van merken. Het is zo klein, dat het ook gemakkelijk is om mee te nemen. Zelfs als je even in de winkel bent, kan je het ook dragen!

Pijnverlichting met TENS thuis of op het werk

Aangezien het apparaat zo klein is, kan je het gewoon gebruiken thuis of op je werk. Chronische nekpijn is een voorbeeld van een vaak voorkomende pijn die verlicht kan worden via een TENS apparaat. Een ander voorbeeld is een hernia. Vaak omvat de eerste behandelingsmethode het gebruik van medicijnen en nadien mogelijk een operatie. Het zijn enkele van de betere manieren om dergelijke pijnen te behandelen, maar het is niet de voorkeursmethode voor dergelijke pijn. Behandelingen met ontstekingsremmers, rekoefeningen, vochtige hitte en andere middelen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in deze situaties, maar ook vaak zonder resultaat. Het gevaar van een opeenvolging van mislukte behandelingen voor acute nekpijn is dat deze kunnen resulteren in chronische pijn. Van zodra de pijn chronisch wordt, wordt de behandeling meestal versterkt, met enkele gevolgen die hieraan verbonden zijn, zoals: zwaardere medicijnen, minder bewustzijn en meer slaap als gevolg van de medicijnen. Wat veel mensen niet weten, is dat dergelijke pijnen succesvol kunnen worden behandeld met TENS therapie. De essentie van TENS is om de pijn te verlichten, om de pijnimpulsen te stoppen en om de behoefte aan medicijnen te verminderen.

Het plaatsen van elektroden

Bij het gebruik van TENS, moeten elektroden geplaatst worden. De plaatsing van de elektroden gebeurt op die manier zodat de stroom gericht is op het pijnlijke gebied, vaak op het spiergebied.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.