Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

stress medicijnen

Vermoeidheid: waarom heeft u er last van heeft (en wat te doen tegen vermoeidheid)


Heeft u last van vermoeidheid?


U bent met iets actiefs bezig, bijvoorbeeld met het onderhouden van de tuin, maar al snel begint u vermoeid te raken. U neemt even rust en gaat na ongeveer drie uur weer verder. Al snel komt u erachter dat u weer vermoeid bent. U vertrouwt het niet en u gaat naar de huisarts om dit te laten onderzoeken. Via een test komt u erachter dat u last heeft van vermoeidheid. Maar wat kunt u eigenlijk tegen vermoeidheid doen?

Oorzaken vermoeidheid


Er kunnen verschillende oorzaken zijn van vermoeidheid. Bijvoorbeeld dat de vermoeidheid chronisch is en dat u al jaren een aanleg heeft van vermoeidheid. Maar ook als u al een hele lange tijd slecht slaapt, kunt u in een latere periode last krijgen van vermoeidheid. Natuurlijk zijn er ook nog andere oorzaken


Symptomen vermoeidheid


Als u denkt dat u last heeft van vermoeidheid, kunt u dat herleiden aan de volgende symptomen:

  • Kringen onder de ogen en er bleek uitzien
  • Regelmatig gapen en in de ogen wrijven
  • Sloom, futloos of niet opgewekt
  • Geregeld in slaap vallen of indutten

Dit zijn de meeste voorkomende verschijnselen. Het kan zijn dat u alleen de volgende klachten heeft:

  • Snel geprikkeld
  • Nergens zin in hebben
  • Last van hoofdpijn
  • Duizelig of draaierig
  • Makkelijker struikelen of vallen

Dit zijn vooral klachten die u kunt hebben als u vermoeid bent, terwijl u de symptomen van vermoeidheid niet heeft. Heeft u last van één van de bovenstaande klachten of symptomen? Neem dan contact op met uw huisarts om dit te laten onderzoeken. Het kan zijn dat uw huisarts een recept uitschrijft voor bijvoorbeeld een anti vermoeidheid programma.

Middelen tegen vermoeidheid


Als er is vastgesteld dat u last heeft van vermoeidheid, kan uw huisarts een recept uitschrijven om dit te verhelpen. Maar u kunt ook zelf via internet een anti-vermoeidheidsprogramma kopen, waardoor u de juiste vitamines en mineralen binnenkrijgt om zo uw vermoeidheid te verhelpen. Het kan namelijk zijn dat u vermoeid bent, doordat u te weinig vitamines en mineralen krijgt. U heeft dan voedingssupplementen nodig om uw mineralen aan te vullen.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.