Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

wat-is-een-verslaving

Wat voor impact een verslaving op je leven kan hebben

In Nederland zijn mensen erg vrij om te doen wat zij willen op het gebied van drank en drugs. Dit is in principe goed aangezien een land er niet beter van wordt om iedereen die bijvoorbeeld een jointje rookt te bestraffen. Bovendien is alcohol ook een soort harddrugs als je kijkt naar de gezondheidsproblemen die het kan veroorzaken. Het grootste risico van het gebruik van drank en drugs is de kans op verslaving.

Verslaafd raken aan drank of drugs

Er zijn verschillende soorten drugs en daarom is het ook erg verschillend hoe snel mensen verslaafd raken aan bepaalde soorten drugs. Daarnaast verschilt het per persoon hoe snel zij verslaafd kunnen raken. Toch is het risico op verslaving voor iedereen aanwezig wanneer zij drinken of drugs gebruiken. Het is van belang dat mensen zich hier bewust van worden aangezien het erg vervelend is om verslaafd te raken. Naast het feit dat het voor jou persoonlijk erg vervelend is om verslaafd te zijn, heeft dit ook nare gevolgen voor de mensen om je heen. Het is namelijk erg lastig om met een verslaafde samen te leven. Hoe erg dit is, is afhankelijk van degene die verslaafd is en het middel waaraan degene verslaafd is. Het is bijvoorbeeld zo dat iemand die verslaafd is aan cocaïne of aan heroïne over het algemeen veel meer fysieke en mentale schade aanricht dan iemand die verslaafd is aan wiet. Toch is het ook erg vervelend om verslaafd te zijn aan wiet en is afkicken wiet voor de meeste mensen erg lastig.

Hoe begint een verslaving?

Het komt zelden voor dat iemand begint met het gebruiken van drank of drugs en dat diegene vrijwel direct verslaafd is. Er zijn wel middelen waarbij dit kan gebeuren, maar over het algemeen begint een verslaving met kleine stapjes. Zo is het bijvoorbeeld vaak zo dat iemand eerst af en toe een jointje rookt, maar dat dit steeds iets vaker voorkomt. Het is lastig om jezelf bewust te worden van het feit dat je steeds meer drugs of drank begint te gebruiken. Dit gaat met kleine stapjes waardoor er voor je gevoel niet zoveel veranderd. Toch komt er uiteindelijk een punt waarbij je dagelijks gebruikt en je steeds minder gezond en gelukkig begint te voelen. Het is dan voor veel mensen al te laat om nog te stoppen aangezien je gewend bent om altijd te blijven gebruiken.

Hoe kom je van een verslaving af?

Als je aan jezelf begint te merken dat je verslaafd bent aan een bepaald middel, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Het kan echter erg moeilijk zijn om dit zelfstandig voor elkaar te krijgen aangezien een verslaving erg hardnekkig kan zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt proberen om van je verslaving af te komen. Je kunt therapie proberen, maar als dit niet werkt kan een afkickkliniek ook een optie zijn. Hier wordt je door verschillende professionals geholpen en kun je op die manier met minder moeite afkicken.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.