Welkom bij Postapotheek.com - Dé leverancier van medicijnen online

Openingsuren : Maandag tot zaterdag - 8u - 21u

kruiden voor slapeloosheid

Kruidensupplementen voor slapeloosheid: natuurlijke alternatieven voor receptgeneesmiddelen

Vanwege de enge berichtgeving rondom slaapmedicijnen zoals Zolpidem (Ambien) zijn veel mensen op zoek naar natuurlijke alternatieven zoals kruiden voor het krijgen van een goede nachtrust. Maar werken deze kruidensupplementen wel echt?

Absoluut, zeggen specialisten. Natuurlijke alternatieven hebben altijd gewerkt om slaapstoornissen te behandelen. Deze holistische manier helpt veel mensen met hun problemen om in slaap te komen en in slaap te blijven. Maar welke supplementen zijn nu het meest effectief?

Er zijn veel natuurlijke alternatieven beschikbaar om slapeloosheid te behandelen. Veel mensen vinden het een goed idee om verschillende middelen te proberen zodat ze kunnen bepalen wat het beste voor hen werkt.

Hieronder lijsten we enkele natuurlijke alternatieven op voor de behandeling van slapeloosheid. Elk is op zijn eigem manier effectief voor het verminderen van slaapproblemen.

Kamille

Waarschijnlijk de meest bekende van alle zogenaamde natuurlijke behandelingen voor slapeloosheid. Deze remedie heeft de tand des tijds doorstaan en is een veilig alternatief voor slaappillen. Kamille wordt gebruikt voor slapeloosheid, rusteloosheid en depressie. Van kamille kan thee worden getrokken. Ook kiezen sommige mensen ervoor om het te gebruiken als olie in het bad of de douche.

Lavendel

Lavendelolie is zowat de meest waardevolle olie in de medische wereld en is in staat om de werking van het centrale zenuwstelsel te verminderen. U kan een paar druppeltjes aan uw bad toevoegen om slapeloosheid te voorkomen.

Hop

Hop wordt niet alleen gebruikt voor het maken van licht bier. Het wordt al meer dan 100 jaar gebruikt als kalmeringsmiddel. Het is over het algemeen nuttig om stress, spanning en een onbehagelijk gevoel te verminderen. Het wordt vaak toegevoegd aan kussens om het slapen te induceren.

Valeriaan

Valeriaan wordt vaak verwerkt in een thee of voedingssupplement. Het is een trendy, organisch en natuurlijk kalmerend middel. Het wordt gebruikt als kalmeringsmiddel. Bovendien vermindert het de nachtelijke ontwaaktijd. Valeriaan is een van de sterkere natuurlijke alternatieven voor het krijgen van voldoende slaap. De sterkte is vergelijkbaar met die van Valium. Echter heeft Valeriaan veel minder bijwerkingen. Valeriaan wordt meestal gecombineerd met andere natuurlijke behandelingen, waaronder passiebloem en papaver.

Passiebloem

Eveneens deprimeert passiebloem het zenuwstelsel waardoor het handig is als een organisch alternatief om nervositeit te verminderen en slaap te induceren.

Dit kruid is een cruciale aanvulling voor de behandeling van slaapproblemen, vooral wanneer deze toe te schrijven zijn aan zorgen, een verminderde weerstand en een burn-out. Deze natuurlijke remedie lijkt geen ongewenste effecten te hebben, waardoor het geschikt is voor kinderen.

Sint-Janskruid

Nieuwe wetenschappelijke tests tonen aan dat Sint-Janskruid kan helpen om chronische slaapstoornissen en zelfs kleine symptomen van een depressie te minimaliseren wanneer deze aandoeningen gebaseerd zijn op onevenwichtigheden in de biochemie. Er wordt aangeraden om uit de zon te blijven wanneer met dit kruid gebruikt, omdat het de opname van ultraviolette stralen stimuleert.

Kava kava

Kava kava wordt gebruikt als pijnstiller of als gematigd kalmerend middel. De hoogste consumptie gebeurt in Fiji, maar het is ook geliefd in de Hawaïaanse regio. Het heeft een verwaarloosbare verdovende werking, ontspant het lichaam, en er wordt gezegd dat het de slaap sterk verbetert. Kava kava wordt verondersteld net zo effectief te zijn als Valium wanneer het wordt gebruikt om angsten te verlichten.

Samenvatting

Natuurlijke alternatieven zijn waarschijnlijk niet zo sterk als receptgeneesmiddelen om slaap te induceren. Echter hebben ze wel het voordeel dat ze niet verslavend werken en u er geen tolerantie voor kan opbouwen. Daardoor zijn ze effectief voor het gebruik op lange termijn. U kan ze gebruiken als een aanvulling op uw reeds bestaande behandeling tegen slapeloosheid.

Share via

EMDigitizing offers high-quality logo embroidery digitizing services online at an affordable price. With super-fast turnaround, excellent customer services.